Shopping: outfits geïnspireerd op ‘The Crown’
© ©Netflix

Shopping: outfits geïnspireerd op ‘The Crown’

Door Lisa Aelvoet
Leestijd: 1 min

Zit ook jij gekluisterd aan je scherm sinds seizoen vier van 'The Crown' op Netflix verscheen? Amy Roberts, kostuumontwerpster van de serie, zorgde ook dit seizoen voor een aantal modieuze hoogtepunten. Denk aan: fleurige bloemenprints, felgekleurde mantelpakken en luxueuze galajurken. Marie Claire’s favorieten voor een koninklijke make-over van je garderobe vind je hieronder.

1. Jurk met polkadot

Prinses Diana ging felle kleuren niet uit de weg, integendeel. Tijdens haar rondreis door Australië in 1983 verscheen ze in een prachtige fuchsia jurk met polkadots. Dit historische modemoment komt ook terug in het nieuwe seizoen van ‘The Crown’ en laat ons modehart sneller slaan.

2. Pussy bow of strikkraag

Melania Trump ontlokte een storm aan reacties uit toen ze temidden van de pussy-controverse rond haar man Donald in een fuchsia Gucci-blouse met pussy bow naar buiten kwam. Interessante kledingkeuze van de voormalige First Lady. Ook in ‘The Crown’ is het strikkragen wat de klok slaat. Onze selectie jurken en tops zouden zo uit de kast van Queen Elizabeth herself kunnen komen.

3. Broek met ruiten

De nu al iconische scène waar Prinses Diana haar koptelefoon opzet en door het paleis rolschaatst, is meteen ook een memorabel modemoment. De roos-wit geruite broek en roze sweater vormen een tijdloze combinatie, ideaal voor regenachtige dagen die wat kleur kunnen gebruiken.

4. Wollen jurk

Ook prinses Anne, de olympiër van de familie, draagt een paar outfits in de serie, die we maar al te graag kopiëren. Het blauwe mantelpak met bijbehorende hoed tijdens de trouw van Charles en Diana is er ongetwijfeld een van maar ook deze rode wollen jurk is de droom van elke huismus die houdt van comfort.

5. Peter Pan-kraag

De Peter Pan-kraag is niet weg te denken uit het laatste seizoen van ‘The Crown’ en meerdere personages dragen hem dan ook met trots. Een jurk, blouse of losse kraag: je vindt de Peter Pan-kraag in alle mogelijke vormen terug op webshops wereldwijd en binnenkort ook in je garderobe.

Meer lezen: Op deze outfits van prinses Diana zijn de kostuums in ‘The Crown’ gebaseerd, Fan van ‘The Crown’? In deze hotels komen royals over de vloer, Marie Claire’s moderedactrice Elspeth tipt haar favorieten

Marie Claire Stagiaire De artikels van >