Shopping: het klassieke witte hemd, in extra large
© Spotlight Launchmetrics

Shopping: het klassieke witte hemd, in extra large

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Gespot op de catwalk en bij Victoria Beckham, dus razend populair: het klassieke witte mannenhemd, in maatje extra large.

/

Al geruime tijd een favoriet onder CEO’s en bankdirecteuren, maakt het witte overhemd nu ook zijn opwachting in de winkelstraten. Het witte, oversized overhemd is dit seizoen een absolute must-have, mede dankzij de invloed van Victoria Beckham en Kaia Gerber.

In de Netflix-documentaire over Victoria Beckham omarmde ze de trend door te kiezen voor een extra groot wit shirt tijdens haar thuisinterviews. Terwijl couture modeshows meestal bekend staan om hun glamoureuze jurken, ging tijdens het defilé van Valentino in juli een foto van Kaia Gerber, dochter van Cindy Crawford, in een oversized, helderwit shirt viraal. Niet lang daarna verkondigde de Britse Vogue: “Als je iets nieuws wilt kopen, laat het dan een wit shirt zijn.”

Liefhebbers van het witte overhemd benadrukken dat een deel van de aantrekkingskracht ligt in het feit dat het een trend is die geschikt is voor alle leeftijdsgroepen. Of je nu een wit hemd draagt voor formele gelegenheden, zakelijke bijeenkomsten of sollicitaties, of het casual combineert met een spijkerbroek of chino’s en de mouwen oprolt voor een relaxte uitstraling.

Shop onze favoriete witte hemden

Lees ook: De mooiste sjaals, mutsen en handschoenen van Belgische merken

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Wit hemd.