S.O.S, smeltende make-up!
©

S.O.S, smeltende make-up!

Leestijd: 2 min

Fijn, die écht warme zomerdagen en zwoele avonden: BBQ met vrienden, picknicks in het park, cocktails drinken op een terrasje... Minder fijn: overal opduiken met smeltende make-up. Wij testten de voorbije jaren zoveel make-up zo uitgebreid uit dat we nu perfect weten welke lipstick, oogschaduw en mascara we moeten bovenhalen eens de thermometer richting 30° C stijgt. Dit zijn onze favoriete overleven 28° C en meer-producten.

De idee achter make-up op warme zomerdagen: keep it simple. Dit zijn onze easy does it-regels.

Teint

Als de zon zijn werk goed heeft gedaan, heb je al een mooi kleurtje. (Dat kleurtje heb je uiteraard verkregen door altijd en om de twee uur een hoge factor te smeren en tussen 12 en 16 uur uit de zon te blijven. Dan bruin je ook nog, echt waar.) Gevolg: je hebt veel minder nood aan foundation en concealer. Breng enkel wat concealer aan waar nodig: donkere kringen onder je ogen, roodheden rond je neus… Toch nood aan foundation? Gebruik dan, zeker als je een vettere huid hebt, eerst een make-upprimer. Die zorgt ervoor dat alle make-up mooi en langer op zijn plek blijft zitten. Ook de investering waard: een fixing spray die je over je gezicht verstuift eens je je make-up helemaal hebt aangebracht. Die zorgt ervoor dat alles veel langer op zijn plaats blijft zitten.

Proberen met

waterproof make-up teint– Infaillible Priming Base van L’Oréal Paris (€ 15,99, bij Di) belooft een gladde basis te vormen waar je foundation moeiteloos over heen glijdt.

– Superstay Fixing Spray 24H van Maybelline (€ 9) belooft je make-up een hele dag te fixeren.

Ogen

Waterproof werkt. Kies een waterproof mascara om pandaogen te voorkomen. Ga voor langhoudende liquid liners voor een flick die de hele dag op zijn plek blijft zitten en niet boven je oogplooi eindigt. En kies crèmetexturen als je met oogschaduw aan de slag wil. En hou het eenvoudig: zomerse dagen vragen niet meteen om ingewikkelde smoky eyes.

Proberen met

waterproof oogmakeup

– Double Fix’ Mascara van Clarins (€ 19,50) maakt élke mascara waterproof. Je kan hem ook gebruiken om je wenkbrauwen te fixeren of om op make-uploze dagen je wimpers toch wat krul te geven.

– Ombre Blackstar in 4 Bronze Moon van By Terry (€  31,50, via Cosmeticary) is een crèmige oogschaduwstick die een waterproof filmpje op je ogen achterlaat. (Ook ideaal als basis onder je poederoogschaduw.)

– De vloeibare Full Metal Shadow in Nr. 11 Bonnie Copper van Yves Saint Laurent (€ 31,50) droogt op je oogleden op tot een waasje metallic kleur dat 16 uur perfect blijft zitten.

– De vloeibare Grandiôse Liner van Lancôme (€ 36) kan je in twee standen klikken zodat je makkelijk in je binnenste ooghoek kan werken. Het lijntje blijft de hele dag zitten en verwijder je makkelijk met warm water.

– Niet zo zweetproof als een liquid liner, wél goed: Khôl Couture Waterproof in n° 4 Cobalt van Givenchy (€ 20,50, bij Ici Paris XL). Dit potlood is één van de uitzonderingen in de wereld van de khôlpotloden: het blijft mooi zitten en gaat (haast) niet af boven je oogplooi.

Lippen

Onze favoriete zomerlook: wat (waterproof) mascara, zonnefactor 50 op ons gezicht en een fel kleurtje lipstick op je lippen. Een matte lipstick of één van de vloeibare lipsticks die mat opdrogen blijven heel lang zitten en overleven die twee bolletjes mango-ijs.

Proberen met

summerproof lipstick

– De Retro Matte Liquid Lipcolor in Transformed van M.A.C (€ 24,50) is vloeibaar en droogt mat op.

– De Lip Maestro in 511 van Giorgio Armani (€ 34) is er nu ook in nieuwe kleurtjes in de Drama Collection. De vloeibare textuur droogt op je lippen op tot een matte finish die uren blijft zitten zonder uitlopen.

– Clinique’s Pop Lip Colour and Primer in Party Pop (€ 20,50) is, zoals de naam al doet vermoeden, een lipstick en primer in één. De intens gepigmenteerde lipsticks blijven mooi zitten zonder uitlopen en voeden je lippen.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Make-up, Zomermake-up.