Reis rond de wereld in je huiskamer met deze 5 planten
© Unsplash

Reis rond de wereld in je huiskamer met deze 5 planten

Door Naomi Wouters
Leestijd: 2 min

Kamerplanten maken van je interieur een ware groene oase. We zochten enkele exemplaren van over de hele wereld en belangrijker: hoe je ze kan verzorgen. Lees meer over deze vijf mooie planten en hoe je ze tevreden houdt. 

/

1. Swiss Cheese Plant

In het Nederlands ook wel een ‘Gatenplant’ genoemd. Deze plant is momenteel razend populair en dat heeft ze mogelijks te danken aan het feit dat ze gemakkelijk in onderhoud is. De plant is ijzersterk en heeft niet zoveel water nodig. Geef ze pas water als haar grond is opgedroogd.

Verder geniet de Swiss Cheese Plant van indirect licht, je plaatst haar dus best in de schaduw. Nog een stapje verder: verwijder regelmatig het stof van je plant zodat die beter kan ademen en geef een vochtigheidsboost door wekelijks water over de bladeren te sproeien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Irene Schampaert (@ireneschampaert)

/

2. Vioolbladplant

De Ficus lyrata, afkomstig uit West- en Centraal Afrikaanse regenwouden, is een prachtige plant met enorme groene bladeren en een nog grotere aanhang van kamerplantenliefhebbers. Ondanks zijn populariteit is het niet de gemakkelijkste kamerplant om te verzorgen. Wanneer ze de juiste verzorging krijgt, vormt de plant een prachtig en onevenaarbaar statement in elke ruimte.

Ze heeft behoefte aan veel zonlicht dus een plek dichtbij een raam is ideaal. De grond waarin de Vioolbladplant staat, dient altijd vochtig te zijn. Je geeft ze dus best regelmatig kleine hoeveelheden water. Als laatste geniet ook deze plant van een wekelijkse sproeibeurt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hilton Carter (@hiltoncarter)

/

3. Indische Rubberplant

Deze plant dankt haar naam aan het feit dat haar unieke bladeren een rubber-look hebben. Dikke glanzende bladeren, met een donkerrode tot zwarte tint. De plant is afkomstig uit de Indische en Zuid-Amerikaanse regenwouden en kan zich makkelijk aanpassen aan de temperatuur binnenshuis.

Met voldoende licht, vochtigheid en aandacht zal de rubberplant floreren. En binnen enkele jaar de volledige hoek van een ruimte vullen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hilton Carter (@hiltoncarter)

/

4. Begonia Masoniana

Ontdek Zuid-China en Noord-Korea aan de hand van deze Begonia. De plant wordt gekenmerkt door het grote zwarte kruis op haar bladeren, haar textuur en het hoogteverschil tussen de verschillende stengels. Gegarandeerd een eyecatcher in je huis.

De Begonia Masoniana staat het liefst op een heldere plek, maar niet direct in het zonlicht. Ze overleeft het beste als je haar wekelijks wat water geeft en er steeds voor zorgt dat de grond licht vochtig blijft.

/

5. Strelitzia

De Strelitzia komt voor in Zuid-Afrikaanse natuur en dankt haar naam aan Charlotte van Mecklenburg-Strelitz, ooit koningin van het Verenigd Koninkrijk. Zij had namelijk een grote liefde voor bloemen en planten. De grote veerachtige bladeren zorgen voor een echte jungle-vibe in huis. In de natuur wordt de plant tot 10 meter hoog, in je huiskamer is ze een ideale opvulling voor een lege ruimte.

Omdat ze zo groot is vraagt ze een grote slok water, dus geef de plant best minstens één keer per week een flinke scheut. De grond mag er een week over doen om te drogen. Het liefst baadt de Strelitzia in het zonlicht, hierdoor stralen haar grote bladeren het meest.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Irene Schampaert (@ireneschampaert)

Lees meer Marie Claire op: Brussel krijgt na 40 jaar terug een eigen openluchtzwembadArtsper: het online platform dat kunst voor iedereen toegankelijk maaktPadel, de sport van 2021: “Het draait niet zozeer om kracht, wel om tactiek”

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Planten, Urban Jungle.