Artsper: het online platform dat kunst voor iedereen toegankelijk maakt
© Artsper, Philippe Martins, Nuit rouge, 2020

Artsper: het online platform dat kunst voor iedereen toegankelijk maakt

Leestijd: 2 min

Ben je een kunstliefhebber en op zoek naar je eerste werk of heb je al wat werken in je bezit en wil je je collectie uitbreiden? Dat kan nu met Artsper: dé online marktplaats voor hedendaagse kunst.

 

Oprichters Hugo Mulliez en François-Xavier Trancart startten in 2013 met Artsper. Hun ambitie? De kloof tussen het grote publiek, kunstliefhebbers, verzamelaars en de kunstmarkt verkleinen. En daar zijn ze met glans in geslaagd. Artsper telt ondertussen een catalogus met maar liefst 170.000 kunstwerken van ongeveer 25.000 kunstenaars, gaande van onontdekte opkomende kunstenaars tot grote namen binnen de moderne en hedendaagse kunst zoals Banksy, JonONe en Andy Warhol. Het online platform werkt hiervoor samen met meer dan 1.800 galerijen uit de hele wereld zoals Fabien Castanier Gallery, Perrotin, De Buck Gallery en meer. De prijzen van de werken variëren van 100 tot 100.000 euro.

Verder vind je bij Artsper een breed scala aan werken: schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, tekenkunst en drukkunst. Iedere kunstliefhebber – of hij nu reeds kunstwerken bezit of niet – kan zijn hart ophalen bij Artsper en zich laten inspireren door interessante interviews met kunstenaars en door de onaflaatbare stroom aan aanstormend talent. Heb je last van keuzestress? Artsper biedt je de mogelijkheid om het werk waar je een oogje op hebt, veertien dagen lang gratis thuis uit te proberen. Op die manier ontdek je meteen of je het perfecte plekje vindt voor je toekomstige kunstwerk. Of misschien ga je liever toch een andere richting uit.

SHOP IT

Tips & tricks voor het online kopen van kunst

  1. Neem de kenmerken van het kunstwerk onder de loep alvorens je overgaat tot de aankoop. Hou rekening met de afmetingen, maar ook het materiaal en de gebruikte techniek. Vergeet niet na te gaan of het werk al dan niet is ingelijst
  2. De meeste schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen zijn one of a kind, maar dat geldt meestal niet voor foto’s en prenten. Logischerwijs is een uniek, origineel werk meer waard dan een werk dat in vele kopieën bestaat. Denk je eraan een prent aan te schaffen? Verifieer dan zeker de markering van het werk, de handtekening van de kunstenaar alsook het oplagenummer van de prent.
  3. Bekijk ook de biografie van de kunstenaar, deze kan je immers heel wat vertellen. De leeftijd van de kunstenaar is bijvoorbeeld erg veelzeggend over de toekomst van zijn of haar carrière. Is je bedoeling vooral om een goede investering te doen? Ga dan op zoek naar een werk van een jonge, opkomende kunstenaar. Deze heeft immers nog veel tijd om een glansrijke carrière op te bouwen waardoor de waarde van je werk stijgt.
  4. Bepaal voor jezelf welk budget je wil spenderen alvorens aan je zoektocht te beginnen – zeker als je voor de eerste keer koopt. Tip: op Artsper kan je het budget instellen zodat je alleen werken te zien krijgt binnen je prijsklasse en je niet verliefd kan worden op werken buiten je budget.
  5. Verwijst het werk dat je interesseert naar een bepaalde politieke of historische gebeurtenis? Informeer je en lees je ook in over de kunststroming waar het kunstwerk toebehoort. Op die manier kan je je toekomstige kunstwerk en zijn context beter begrijpen.

Meer tips lees je hier.

Onze favorieten:

SHOP IT

 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Artsper.
Artsper.com

Lees ook:

3 ontharingsmethodes getest door de beautyexperte

Pitch the Podcast: ‘Empower Your Network’ gaat in gesprek met een generatie WOW-vrouwen

Levi’s 501 is jarig: de geschiedenis van de jeansbroek der jeansbroeken

 

Commercieel team De artikels van >