De redactie test: sheet masks
©

De redactie test: sheet masks

Leestijd: 2 min

In Korea zijn ze al langer een favoriet, bij ons zijn ze nu ook eindelijk helemaal doorgebroken: hydraterende sheetmasks die huidveroudering helpen tegengaan. De redactie sloeg aan het testen en had die Texas Chainsaw Massacre-look daar wel voor over...

Hydra Sparkling Fresh & Fast Masks van Givenchy, € 56,50 voor 14 stuks, bij Ici Paris XL.

Getest door moderedactrice Katrien.

Belooft: intense hydratatie, een verkoelend effect en een verstevigde huidbarrière dankzij het Sparkling Water Complex.

“De packaging lijkt op die van reinigende doekjes: je trekt simpelweg een maskertje uit het doosje en legt dat op je gezicht. De maskertjes voelen erg koel aan en dat effect blijft na gebruik – je mag ze na twee à drie minuten al weghalen – nog even doorwerken. Leuk op warme dagen, dus. Ik laat alles liever tien minuten zitten omdat ik de indruk heb dat het masker mijn huid dan beter hydrateert. Het eindresultaat is een zachte, gevoede huid, maar ik heb al gewone hydraterende maskers gebruikt die de lijntjes op mijn voorhoofd beter opvulden dan deze. Qua prijs-kwaliteitsverhouding wel prima.”

Anti-Age Global Complete Anti-Aging Mask van Yves Rocher, € 14,90.

Getest door beautyredactrice Franciska.

Belooft: hydratatie, opgevulde rimpels, een stevigere huid en een stralende teint. De formule is voor 97% natuurlijk.

“Dit masker is een koopje: mijn huid straalt na gebruik, voelt zacht, vol en stevig aan en de rimpeltjes op mijn voorhoofd zijn opgevuld. Ik zie er zelfs even uitgerust uit als na een ontspannende facial in een instituut. En dat alles in vijftien minuten voor nog geen € 15. Het masker blijft bovendien goed aan mijn gezicht kleven en drupt niet, in tegenstelling tot sommige andere sheetmasks. Na gebruik masseer je de restjes product gewoon in je huid. Wel opletten dat je je partner/kinderen niet doet schrikken, want het ziet er wel een béétje griezelig uit.”

Deep Hydration Mask van Verso, € 82 voor vier maskers, verkoopsadressen via www.versoskincare.com.

Getest door vormgeefster Antoinette.

Belooft: extreme hydratatie dankzij de Artificial Moisturizing Factor. Het hydraterend effect blijft tot 120 uur in de huid.

“Dit is een nieuwe manier van een maskertje leggen. Geen geknoei met tubes: je trekt de verpakking open, haalt het masker eruit en legt het op je gezicht. Het moet 20 minuten inwerken, wat lang is, maar je kan ondertussen naar een aflevering van je favoriete sitcom kijken. Na gebruik voelde mijn huid erg zacht en glad aan, maar ik had toch iets indrukwekkendere resultaten verwacht bij € 20,50 per masker. Die 120 uur hydratatie zijn moeilijk in te schatten, maar mijn huid voelde wel lang gehydrateerd aan.”

Advanced Night Repair Concentrated Recovery Powerfoil Mask van Estée Lauder, € 106,54 voor vier maskers.

Getest door art director Mariel.

Belooft: hydratatie, een gladde huid en een stralende teint als je het masker wekelijks gebruikt.

“De buitenkant doet aan zilverpapier denken en lijkt als een soort papillot te werken: ik heb het gevoel dat mijn huid zachtjes opwarmt terwijl de binnenkant van het masker zijn formule met hyaluronzuur afgeeft. Wel jammer dat de buitenkant nogal op mijn trui drupt, terwijl de rest tien minuutjes inwerkt. Ik had liever gehad dat mijn gezicht elke druppel kon opnemen want het effect is echt goed. Mijn gezicht voelt erg zacht en glad aan en rimpeltjes vallen iets minder op. Wel jammer van het prijskaartje.”

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Estée Lauder, Givenchy, Sheet masks, Skincare, Verso, Yves Rocher.