De redactie test: mascara’s
©

De redactie test: mascara’s

Leestijd: 1 min

Perfect gekrulde Audrey Hepburnwimpers, wie droomt er niet van? De redactie ging op zoek naar serieus volume en testte deze mascara’s.

mascara

Pro Beyond Twisted Lash van M.A.C, € 23,50.

Getest door art director Mariel

Belooft: perfect gekrulde wimpers dankzij een buigbaar borsteltje.

“Je plooit het flexibele borstelsteeltje tot de door jou gewenste hoek waardoor je haast élke wimper kan aanzetten en ze mooi doet krullen. Eén haal volstaat bovendien om je wimpers van de wortels tot de puntjes aan te zetten. Mijn wimpers zijn voller en langer, maar het effect blijft natuurlijk. Deze mascara blijft een hele avond perfect zitten en verwijder je makkelijk.”

Volume Reveal Mascara van Bourjois, € 16,99.

Getest door lifestylejournaliste Katrien

Belooft: élke wimper aan te zetten en volume te geven. Dat gaat makkelijk met het vergrotende spiegeltje.

“Met het fijne borsteltje raak je makkelijk bij alle wimperhaartjes en het scheidt ze ook mooi. Bovendien is de formule mooi verdeeld over het borsteltje waardoor je geen klontertjes krijgt. Het ingebouwde spiegeltje is handig, het resultaat is prima: ik heb wapperende Bambiwimpers, maar niet overdreven. Mijn wimpers voelen bovendien zacht aan, alsof er geen product op zit. De mascara belandt niet onder mijn ogen, wat al eens gebeurt met andere mascara’s. Dit is simpelweg een heel goede mascara!”

Dimensions Mascara van Chanel, € 33.

Getest door layoutster Antoinette

Belooft: lange, gekrulde, subtiel dikkere wimpers, verzorging en een lange houdbaarheid.

“Het rechte borsteltje is zo handig in gebruik dat ik deze mascara zonder kans op ongelukjes snelsnel in de wagen of aan mijn bureau kan aanbrengen. De formule hecht zich goed aan mijn wimpers, komt in net de juiste hoeveelheid uit de tube en blijft de hele dag mooi op zijn plek. Mijn wimpers zijn gekruld en diep zwart, maar blijven natuurlijk. Klassiek en chic en ideaal voor overdag. Voor een hevigere avondlook grijp ik wel naar een andere mascara. Groot pluspunt: mijn gevoelige ogen hebben geen last van de formule, in tegenstelling tot die van andere merken. Dit is een perfecte basic!”

So Curl Curling Fortifying Mascara van Sisley, € 47.

Getest door beautyredactrice Franciska

Belooft: perfect gekrulde wimpers die langer, dikker, sterker en mooier worden bij langdurig gebruik.

“Bij de eerste haal krijg ik klontertjes – er komt veel product uit de tube – maar die kam ik snel en makkelijk weg met het gekrulde borsteltje. Ik maak eerst één oog op en merk een duidelijk verschil: mijn wimpers zijn perfect gekruld, ogen een pak dikker, zijn een tikje langer en mooi intens zwart. Bonus: ze voelen de hele dag door soepel aan. (Ik haat mascara’s die voor stugge wimpers zorgen.) De minpuntjes? Of mijn wimpers écht sterker en langer worden, betwijfel ik – ik gebruik de mascara nu anderhalve maand – en het prijskaartje is behoorlijk stevig.”

Copyright foto Audrey Hepburn: Shutterstock.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Bourjois, Chanel, Dimensions Mascara, Getest, Getest door de redactie, M.A.C, Make-up, Mascara, Pro Beyond Twisted Lash, Sisley, So Curl, Volume Reveal Mascara.