De redactie test: foundations
©

De redactie test: foundations

Leestijd: 1 min

Lange dagen, veel deadlines, te weinig slaap... We kunnen op de redactie al wel eens een foundation gebruiken die een natuurlijk, glowy resultaat belooft. En dus testten we deze vier nieuwkomers. Foundations to the rescue!

Chubby in the Nude Foundation Stick van Clinique, € 31.

Getest door moderedactrice Katrien.

Belooft: een natuurlijk ogend huidje, 8 uur houdbaarheid en een opbouwbare dekking, van licht tot medium.

“Dit is foundation voor dummies. Je trekt een paar strepen met de dikke stick, vervaagt die met je handen en klaar! De crèmeformule laat zich makkelijk uitwerken, voelt comfortabel aan en zorgt voor een natuurlijk resultaat. De stick is ook handig om als concealer te gebruiken. Ik weet niet of ik acht uur haal, maar de foundation blijft ook zonder poeder lang zitten. Deze sticks lijken me ook geweldig om te contouren: simpelweg een tint donkerder kopen en je kan aan de slag.”

Maestro Glow van Giorgio Armani, € 68, bij Galeria Inno in Brussel, Parfuma in Antwerpen en Paris 8 in Bertrange.

Getest door vormgeefster Antoinette.

Belooft: een frisse, natuurlijke, stralende teint.

“Die glow in de naam is niet slecht gekozen: mijn huid straalt letterlijk dankzij kleine glansdeeltjes in de foundation. Even schudden tot de twee fases zich mengen en dan heb je aan één pipetdosis – ik vind dat pipet bijzonder handig! – voldoende voor een erg natuurlijk resultaat. Voor meer dekking voeg je meer laagjes toe. De vloeibare textuur glijdt over je huid en voel je helemaal niet zitten. Als je niet van dewy skin houdt, zul je deze foundation geen topper vinden. In het andere geval wél.”

Diorskin Forever Haute Perfection Tenue Extrême van Christian Dior, € 52.

Getest door hoofdredactrice Anouk.

Belooft 16 uur houdbaarheid, een egale teint en een matte, lumineuze finish dankzij twee matterende poeders.

“Deze romige foundation smeert makkelijk uit – ik gebruik het liefst mijn vingers en geen penseel – en zorgt voor een mooi egale teint. Je hebt niet erg veel product nodig voor een heel natuurlijk resultaat, maar je kan de dekking ook opbouwen om bij voorbeeld rode vlekjes te verdoezelen. De formule blijft inderdaad lang zitten. Hoewel het effect mat is, heb ik toch de indruk dat mijn teint straalt. Een aangenaam product tout court.”

Les Beiges Teint Belle Mine Healthy Glow Foundation van Chanel, € 50.

Getest door beautyredactrice Franciska.

Belooft: een stralend huidje met een frisse, rozige gloed, een lange houdbaarheid,

hydratatie dankzij hyaluronzuur en bescherming tegen vervuiling dankzij kalonchoë.

“Ik krijg geregeld complimentjes over mijn frisse huid op dagen dat ik deze foundation draag. De textuur is licht en hoewel ze als transparant wordt omschreven, dekt ze toch behoorlijk oneffenheden. (Bij erg rode vlekjes of wangen ga je wel best voor een andere foundation of een laagje concealer.) Je werkt de foundation makkelijk met je vingers uit en het effect is heel naturel. Dit is een aanrader.”

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Chanel, Christian Dior, Clinique, Foundation, Getest, Giorgio Armani, Les Beiges, Make-up.