De redactie test: eyeliner
©

De redactie test: eyeliner

Leestijd: 1 min

Een goede eyeliner moet makkelijk en snel een streepje trekken, goed in de hand liggen en liefst een hele dag mooi blijven zitten zonder pandaogeneffect. Wij onderwierpen deze vier nieuwkomers aan een uitgebreide test. 

eyeliner

Slim Felt-Tip Eyeliner van Bourjois (€ 12,99)

Getest door beautyredactrice Franciska

Belooft een intens zwarte kleur die tot 24 uur perfect blijft zitten.

“Bourjois bewijst al jaren dat een goede eyeliner geen stukken van mensen hoeft te kosten en het Franse merk stelt ook met deze nieuwkomer niet teleur. Je trekt met deze viltstift erg makkelijk een heel fijn lijntje dat moeiteloos een lange dag overleeft. Een aanrader voor wie van subtiele lijntjes houdt. Je kan er natuurlijk ook een dikkere cateye mee creëren, maar dan ben je wel eventjes bezig met inkleuren omdat de liner zo’n fijne punt heeft.”

L’Art du Trait Precision Felt Eyeliner van Guerlain (€ 39,50)

Getest door moderedactrice Katrien

Belooft een tot 8 uur lang waterresistent, intens zwart lijntje dat perfect blijft zitten.

“Deze viltstift glijdt erg vlot over mijn oogleden. Je kan dus erg makkelijk een lijntje trekken. De kleur is inderdaad intens en blijft een hele dag mooi op haar plaats zitten. Geen kans dus op een afdruk boven je oogplooi, wat met andere eyeliners al eens durft te gebeuren. Een erg goed liner dus, maar dat mag ook wel, aan die prijs.”

Grandiôse Liner van Lancôme (€ 36)

Getest door layoutster Antoinette

Belooft een makkelijk te trekken mat lijntje omdat je het steeltje kan kantelen zodat je een gebogen steel krijgt.

“Het oog wil ook wat: dit is de mooiste liner die ik ken. Maar hij is ook praktisch: als je het steeltje schuin klikt, kan je makkelijker in je binnenste ooghoeken werken zonder knoeien. Om mijn flick te tekenen, het stukje van het lijntje dat omhoog loopt, merk ik geen verschil. Het lijntje blijft de hele dag perfect op zijn plaats en vervaagt niet. Goed om weten: je krijgt deze eyeliner makkelijk weg met warm water.”

Master Precise Curvy van Maybelline (€ 9,99)

Getest door art director Mariel

Belooft een fijn of dikker lijntje, afhankelijk van hoe je de eyeliner houdt.

“Deze eyeliner ligt goed in de hand en je trekt er vlot een lijntje mee. Mijn lijntje heeft wel een beetje een bobbeltjeseffect en is niet strak. Ik test de liner op een warme zomerdag: ik zie na een paar uur dat de kleur lichtjes afgaat boven mijn oogplooi en het lijntje blijft ook niet de hele dag even intens van kleur. Om een dikker lijntje te houden, kan je de liner een kwart draaien, maar dat werkt naar mijn gevoel niet zo makkelijk.”

Copyright catwalkbeeld: Imaxtree en m.a.c.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Eyeliner, Getest, Getest door de redactie, Make-up.