De redactie test: de elektrische voetvijl
©

De redactie test: de elektrische voetvijl

Leestijd: 3 min

De perfecte open pumps heb je, de matchende gladde voeten niet? Wij testten voor jou vier elektrische voetvijlen uit. Omdat je niet altijd tijd hebt om naar de pedicure te gaan... 

Urgo Elektrische Eeltvijl (€ 29,90, in de apotheek)

getesteeltvijl_00

Getest door stagiaire Vicky

Belooft: een ergonomisch design dat goed in de hand ligt en minder eelt en likdoorns vanaf het eerste gebruik.

“Bekentenis: ik verwaarloos mijn voeten. Mijn hielen zijn het grootste slachtoffer van mijn onverschilligheid en hebben steevast scheurtjes in de lederachtige huid. Elke keer ik een elektrische eeltvijl zag bij de drogist of apotheek, dacht ik bij mezelf: “Zou ik…?” om vervolgens veel te laat in de avond te besluiten dat mijn voeten écht niet toonbaar meer waren in sandaaltjes en hen te beginnen schrobben met een puimsteen die ik toevallig eens heb aangeschaft in een winkeltje tijdens mijn vakantie op Kreta drie jaar geleden.

Nu ik deze eeltvijl heb geprobeerd, raad ik iedereen die nog twijfels heeft aan zijn of haar puimsteen in de vuilbak te zwieren en zich naar de winkel te reppen. Dit stuk gereedschap is onmisbaar geworden: zonder moeite en volledig pijnloos heb ik poezelig zachte voetjes in tien minuten. Dit exemplaar is overigens waterdicht dus makkelijk te integreren in mijn badkamerroutine. Een winnaar!”

Clarisonic Pedi van Clarisonic (€ 199,20, bij Ici Paris XL)

PediSystemClarisonic

Getest door moderedactrice Katrien

Belooft: een sonische scrubkop en dito vijl beloven zachte, gladde voeten.

“Dit is een alles-in-één-pakket: je krijgt bovenop het toestel met twee koppen ook een scrub, een serum en een crème om (de huid van) je voeten in topconditie te houden. (Dat mag ook wel, voor die prijs.) De bedoeling is dat je elke dag met de scrubkop je voetzolen een scrubbeurt geeft om dode huidcellen te verwijderen en zo eeltvorming te helpen voorkomen. Daarna smeer je ze in met de crème. Twee keer per week ga je dan ook met de vijlkop aan de slag om eelt weg te halen en gebruik je het serum bovenop de crème. Dat klinkt wat ingewikkeld en als veel gedoe. Het goede nieuws: je hoeft je niet zo nauwgezet aan die routine te houden. Ik hou het zelf bij één keer per week scrubben en vijlen. Het vijlen gebeurt op een droge huid, maar de scrub kan ook onder de douche, wat handig is aangezien je ook met een scrubproduct vol gladmakende deeltjes aan de slag moet. Ik heb de indruk dat mijn voeten na het scrubben al gladder en zachter aanvoelen. Met de vijlkop worden hardnekkige plekjes eelt gladder. Dit toestel doet zijn werk goed, maar ik heb al goedkopere toestellen getest die de job even goed klaren.”

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry van Scholl (€ 59,99)

Scholl

Getest door layoutster Antoinette

Belooft: een voetvijl die zowel op een droge als een natte huid kan worden gebruikt.

“Dat je deze vijl onder de douche kan gebruiken maakt ze meteen een stuk meer gebruiksvriendelijk: je hoeft je niet langer zorgen te maken over in het rond vliegend eeltpoeder, alles spoelt gewoon weg met het afvalwater. Het toestel ligt ook makkelijk in de hand. In een handomdraai heb ik gladde(re) voeten. Leuk ook dat je het toestel in je laptop kan stoppen om het op te laden. Dit is een handige uitvinding voor wie zijn of haar pedicure met een paar weken wil uitstellen. Of voor wie, net als ik, één keer per jaar een pedicure laat doen en die de rest van het jaar zelf onderhoudt. Hou er enkel rekening mee dat dit kleine toestelletje ongeveer even veel lawaai maakt als een schuurmachine waarmee je je plinten afschuurt.”

PediSilk (€ 45,90, in de apotheek, € 14,90 voor de manicureset

pedisilk

Getest door beautyredactrice Franciska

Belooft: eeltvrije voeten en mooi gevijlde, gladde nagels dankzij de manicureset.

“Ik heb al verschillende elektrische voetvijlen getest en ook deze doet zijn werk goed. Mijn voeten zijn na gebruik een stuk gladder. Alleen vind ik dat het toestel niet zo makkelijk in de hand ligt als die van Scholl of Clarisonic en dat je wat moet wringen om de vijlkop in het toestel te krijgen. De manicureset is een leuk extraatje. Het is wel even puzzelen om de opzetstukken geïnstalleerd te krijgen en het toestel ligt opnieuw niet zo makkelijk in de hand omdat de opzetstukken aan de zijkant uit het toestel steken. De vijf hulpstukjes doen ook niet allemaal even goed hun werk (ik merk geen extra glans op met de polijster), maar ik krijg de nagels van mijn kleine teentjes die wat dikker en ribbeliger zijn dan mijn andere teennagels wel glad en egaal.”

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Elektrische voetvijl, Getest, Getest door de redactie, Pedicure.