De redactie test: cushion foundation
©

De redactie test: cushion foundation

Leestijd: 1 min

In Azië zijn ze al lang populair en bij ons zijn ze, sinds Lancôme zijn Miracle Cushion introduceerde, stevig in opmars: cushion foundations, of met foundation gevulde kussentjes. Wij sloegen aan het testen, maar zijn ze wel zo makkelijk en praktisch als wordt beweerd? 

Fresh Nude Cushion Foundation van The Body Shop (€ 21).

Getest door beautyredactrice Franciska
Belooft: 24u hydratatie, een verfrissend effect en een mooie dekking.

“Deze foundation voelt erg fris en licht aan. Ze dekt mooi, maar bij rode vlekjes moet ik wat extra product op mijn huid deppen. Net als bij andere cushion foundations ben ik geen fan van het kussentje. Ik werk liever met een penseel: met het kussentje belandt er overal in de packaging wat foundation, met een penseeltje werk je preciezer én hygiënischer. De foundation voelt aangenaam en blijft mooi zitten, net geen hele dag, maar van zo’n lichte formule verwacht ik dat ook niet. Wat mij betreft, één van de betere cushions.”

Nude Magique Cushion van L’Oréal Paris (€ 17,99).

Getest door moderedactrice Katrien
Belooft: hydratatie, een fris gevoel en een stralende teint.

“Deze foundation zit tussen een BB-cream en een gewone foundation in: ze dekt, maar niet fel. Ze blijft wel geen hele dag zitten: als ik ’s avonds mijn gezicht reinig, komt er niet veel product meer mee op mijn watje. Met het handige sponsje werk je de foundation makkelijk uit en de prijs-kwaliteit zit goed. Ik zou deze dus misschien opnieuw kopen, hoewel ik niet echt het nut van een cushion foundation inzie als je ook een gewone, lichte foundation kan gebruiken.”

Capture Totale Dream Skin Perfect Skin Cushion van Christian Dior (€ 84,50).

Getest door layoutster Antoinette
Belooft: een natuurlijke, frisse, matte teint dankzij biomimetische ingrediënten die zich aan je eigen teint aanpassen.

“Het superzachte sponsje voelt heerlijk aan op mijn huid, maar je moet wel verschillende keren deppen om voldoende foundation te hebben om je gezicht op te maken. Ik vind het ook niet makkelijk werken met het kleine sponsje. De formule dekt even goed als een BB-crème, erg transparant en natuurlijk, maar blijft de hele dag vlekkeloos zitten. Mijn roodheden worden dus niet helemaal gecamoufleerd; ik gebruik de cushion dus liefst op goede huid-dagen. Toch hou ik het liever bij een gewone fluïde foundation, die ligt me beter.”

Cushion Foundation van Babor (€ 39,50, in het schoonheidsinstituut).

Getest door webredactrice Vicky
Belooft: een anti-ageing effect en een mooie glow.

“Het sponsje doet zijn werk prima, maar ik werk liever met mijn eigen, grotere en zachtere make-upspons. De foundation dekt in één laag kleine oneffenheden en egaliseert je teint, maar is ook makkelijk op te bouwen waar nodig. Mits licht afgepoederd, blijft hij op mijn droge huid de hele dag zitten. De geur is vrij aanwezig bij het aanbrengen, maar verdwijnt (gelukkig) redelijk snel. Ik probeer graag nieuwe make-up en koop dus zelden iets opnieuw, maar ik zou ‘m zeker aanraden aan vriendinnen.”

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Babor, Beauty, Christian Dior, Cushion foundation, Foundation, Getest door de redactie, L'Oréal Paris, Make-up, The Body Shop.