Recht van de catwalk: styling tricks voor wie terugkeert naar kantoor
© Prada

Recht van de catwalk: styling tricks voor wie terugkeert naar kantoor

Leestijd: 1 min

We zitten nog met één been in de zomervakantie en het ander op kantoor. Back to work! En na maanden verplicht telewerken, keren veel mensen voor het eerst ook (vaker) terug naar de fysieke werkvloer. Deze 7 stijltips kijken we af van de herfst-winter 2021 modeshows. 

/

The Row

Oversized hemden bij The Row

Het modelabel van Mary-Kate en Ashley Olsen biedt eindeloos veel inspiratie voor een originele, maar extreem elegante negen-tot-vijf-look. Dit oversized witte hemd op een kuitlange rok in dezelfde tint en materiaal is slechts één voorbeeld.

/

Dior

Jumpsuit over een hemd bij Dior

Je hoeft je favoriete jumpsuits niet te verbannen tot je vakantie-/zomergarderobe. Doe net zoals bij Dior – tevens gestyled door de Belgische styliste Lieve Gerrits – en draag het over een wit hemd. Voor een chique, en speelse kantoorlook.

/

Jacquemus

Dopamine dressing bij Jacquemus

Weinig zin om terug te keren naar kantoor? Doe dan aan dopamine dressing zoals gespot op de catwalk bij Jacquemus. Heel simpel valt dit principe te vertalen als kleurrijke mode aantrekken, want dat maakt gelukkiger in sombere tijden. Dopamine staat ook bekend als het ‘gelukshormoon’, vandaar de naam.

/

Louis Vuitton

De bermuda bij Louis Vuitton

De bermuda werd jarenlang verguisd in de modewereld, om nu een comeback te maken. Bij Louis Vuitton spotten we een geklede variant op de catwalk, met een oversized blazer boven en hoge laarzen aan de voeten.

/

Dries Van Noten

Een hemdjurk bij Dries Van Noten

Makkelijker dan een hemdjurk kan het niet worden. Draag er een paar hoge hakken onder zoals Dries Van Noten het graag heeft, of sneakers voor wie het wat meer casual mag zijn.

/

Imaxtree

Slimme laagjes bij Prada

Een T-shirt met lange mouwen en grafische print onder een polo, met daarboven een klassiek tweedelig pak waarvan de mouwen zijn opgestroopt. De beste styling trick spotten we toch wel op de catwalk van Prada.

/

Christian Wijnants

Full knitwear bij Christian Wijnants

Volledige gebreide outfits zijn al langer populair, en de mooiste van het seizoen zagen we bij de Belgische ontwerper Christian Wijnants. Oversized en in dezelfde kleur, voor een stijlvolle monochrome look.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Expo ‘Brussels Touch’ belicht mode uit onze hoofdstad, Dit zijn nu al de 12 mooiste horloges van 2021 en 5 hoogtepunten van Copenhagen Fashion Week SS22.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Catwalk, Christian Wijnants, Dior, Dries Van Noten, Fw21/22, Jacquemus, Louis vuitton, Prada, The Row.