Wat draag je tijdens een hittegolf: tips van Marie Claire’s moderedactrice Elspeth
© Instagram @jacquemus

Wat draag je tijdens een hittegolf: tips van Marie Claire’s moderedactrice Elspeth

Leestijd: 1 min

Je niet de pleuris zweten en er toch stijlvol bijlopen tijdens een hittegolf: het blijft lastig. Geen idee wat aan te trekken? Wij vroegen enkele tips aan Marie Claire's moderedactrice en styliste Elspeth Jenkins.

/

“Ik geloof alleszins niet dat je geen donkere kleuren mag dragen tijdens een hittegolf”, vertelt Elspeth. “Witte kleding mag dan de stralen van de zon weerkaatsen, het trekt ook vuil aan. Het houdt je misschien koeler, maar je avond is ook meteen verpest na die eerste vlek wijn of ketchup.”

Materiaalkeuze

“Veel belangrijker is de materiaalkeuze. De gouden regel is dat je synthetische stoffen te allen tijde moet vermijden in de zomer. Naar mijn mening eigenlijk altijd, maar goed. Een viscosemix kan er nog net mee door, polyester is de duivel tijdens een hittegolf zoals nu. Het is niet alleen warmer, je zweet blijft er ook in hangen. Opteer in de plaats voor luchtig katoen of eventueel linnen. Overdrijf wel niet, anders zie je er snel uit als een toerist in Zuid-Frankrijk. Ik zou kiezen voor een linnen blazer of een simpele slipdress.”

/

Pasvorm

“Hoe losser hoe beter geldt tijdens een hittegolf. Je zou denken dat het voor zich spreekt, toch zie ik vrouwen massaal rondlopen in high waist rokken en paperbag broeken. Heel erg hip, daar niet van. Maar als het buiten 40 graden is, wil je liever niets spannends in je taille hebben zitten. De losse kaftanjurken van Sea Me Happy zijn ideaal bijvoorbeeld. Of draag een oversized katoenen hemd met een short onder.”

/

Accessoires

“De zomer is hét seizoen bij uitstek om los te gaan op raffia (stevige vezel van de bladstelen van de raffiapalm; wordt gebruikt om te weven en vlechten, red.). Of het nu gaat over sandalen, handtassen – de tassen van Loewe!! – of grote hoeden. Het voorziet je outfit instant van een zomerse touch en je vindt bovendien heel wat leuke vintage raffia items als je geen designerbudget hebt. Qua zonnebrillen ben ik persoonlijk wel klaar met de piepkleine exemplaren die overgewaaid komen uit de jaren negentig. Helemaal fabulous is een gouden montuur met daar een gouden ketting aan. Die shop je bijvoorbeeld bij Frame Chain. Last but not least ben ik ook grote fan van de open schoenen van Stella McCartney en Jil Sander met een enkeljuweel aan. Luchtdoorlatend en niet saai.”

Lees meer Marie Claire op: Virgil Abloh toont hoe een collectie van Off-White tot stand komt en De mooiste must have lingerie voor een zwoele zomer.

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Mode, Shopping.