Pharrell Williams is de nieuwe creatief directeur van mannenmode bij Louis Vuitton
© louisvuitton

Pharrell Williams is de nieuwe creatief directeur van mannenmode bij Louis Vuitton

Leestijd: 1 min

De Amerikaanse producer Pharrell Williams volgt Virgil Abloh op als nieuwe creatief directeur bij de mannenafdeling van Louis Vuitton. Dat maakt het Franse modehuis na een dag vol speculaties op het internet bekend in een officieel persstatement.

/

Zowat elke modeliefhebber vroeg het zich de voorbije maanden af: wie neemt het stokje over van Virgil Abloh bij Louis Vuitton?

Meer dan een jaar na het tragische overlijden van de artistiek directeur van de mannencollecties van de Franse koffermaker, kondigde Vuitton zojuist Pharell Williams aan als de nieuwe creatief leider van Louis Vuitton Homme.

Lees ook: ‘Virgil was here’, het ontroerende eerbetoon van Louis Vuitton aan Virgil Abloh

Pharrell Williams volgt Virgil Abloh op bij Louis Vuitton Homme

“Ik ben verheugd Pharrell terug te hebben bij het huis, na onze samenwerkingen in 2004 en 2008 voor Louis Vuitton, als de nieuwe creatief directeur voor mannen. Zijn creatieve visie buiten de mode zal Louis Vuitton ongetwijfeld naar een heel spannend nieuw hoofdstuk leiden”, aldus Pietro Beccari, voorzitter en CEO van Louis Vuitton, in een persbericht.

De Amerikaanse muzikant en producer Pharrell Williams begon zijn carrière in de jaren negentig en vormde samen met Chad Hugo het duo The Neptunes. In de loop van zijn carrière ontwikkelde hij zich tot een multidisciplinaire ondernemer, die zich beweegt tussen muziekproductie, zang en meer recentelijk zelfs hotelprojecten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Louis Vuitton (@louisvuitton)

Een ander speelterrein van hem? Mode. Begin jaren 2000 richtte hij Billionnaire Boys Club op, een premium streetwear merk dat hij samen met Nigo, de huidige creatief directeur van Kenzo, lanceerde. Hij was ook een tijdlang mede-eigenaar van G-star en werkte samen met grote labels als Adidas en Moncler.

En dan hebben we het nog niet gehad over zijn band met het luxehuis Chanel. Eerst was hij het gezicht van de handtas ‘Gabrielle Bag’, daarna ontwierp hij een paar sneakers voor het merk en later volgde een volledige capsulecollectie. In modekringen fluisteren ze al een tijdje dat hij een rol zou hebben gespeeld bij de productie van de modeshow Chanel Métiers d’Art 2022-2023 in Dakar.

Om meer te weten te komen over de stijl van Pharrell Williams voor Louis Vuitton moet je nog even geduld hebben, want zijn eerste collectie voor Louis Vuitton wordt pas in juni onthuld tijdens de Men’s Fashion Week in Parijs.

Lees ook: Virgil Abloh verliest strijd tegen kanker, een portret van de invloedrijke modeontwerper

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Louis vuitton, Pharrell Williams.