De perfecte brushing met Toni Kalin
©

De perfecte brushing met Toni Kalin

Leestijd: 1 min

Bij de kapper lijkt het altijd zo makkelijk, maar in je eigen badkamer wil je brushing maar niet lukken? Wij vroegen topkapper Toni Kalin naar de geheimen van een perfecte föhnbeurt. 

Wij waren bij de lancering van de Dyson Supersonic in Amsterdam (meer over de föhn lees je hier), waar we ambassadeur Toni Kalin tips vroegen voor een perfecte doe-het-zelfbrushing in je eigen badkamer.

  • “Begin altijd met handdoekdroog haar. Droog je haar voor met de föhn en begin pas echt te brushen als het al half droog is.”
  • “Verdeel je haar in drie delen: zet de voorkant van je haar tot op je kruin vast en vervolgens het deel tot op de knobbel die je op je achterhoofd voelt. Het onderste, derde deel begin je te föhnen. Werk zo naar boven toe.”
  • “Ik gebruik een kleine ronde borstel voor kort haar en een grote vierkante voor lang haar. Die laatste zorgt ervoor dat je geen ‘knak’ in je haar hebt als je het föhnt.”
  • Voorkomen dat je haar na vijf minuutjes al niet goed meer valt? “Je moet je kapsel afwerken. Als ik het haar heb geföhnd, spray ik er nog stylingproduct over en droog ik het met de Supersonic, maar zonder opzetstuk. Zo verspreidt de lucht zich. Als je een opzetstuk gebruikt, is de luchtstroom meer gecentreerd.”

Maar ook de föhn zelf kan een verschil maken bij je brushing. Sinds Kalin de Supersonic van Dyson heeft leren kennen, gebruiken de kappers in zijn salon geen andere haardroger meer. De föhn is niet alleen lichter en veel stiller dan een traditioneel exemplaar (“we moeten niet meer naar elkaar roepen”), hij werkt ook een stuk sneller. “Doe ik er met een gewone föhn anders een uur over, dan is het haar nu op een kwartier droog en klaar.” Aan jou natuurlijk om voor jezelf uit te maken of je daar € 400 voor over hebt…

copyright foto’s: Dyson Benelux

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Brushing, Dyson, Föhnen, Haar, Kapper, Kapsel, Supersonic, Toni Kalin.