Pareltjes voor je huid: letterlijk én figuurlijk
©

Pareltjes voor je huid: letterlijk én figuurlijk

Leestijd: 1 min

Je draagt ze misschien al om je hals, maar je kan ze ook steeds vaker op je huid smeren: parels. Steeds meer cosmeticamerken stoppen namelijk pareltjes in hun formule om de efficiëntie van hun skincare nog beter te maken.

Dat we een potje gezichtscrème niet laten staan tot het een raar geurtje begint te krijgen is logisch, maar wist je dat de kwaliteit van je verzorgingsproducten achteruit gaat zodra je ze opent? Om de houdbaarheid te verzekeren, stoppen cosmeticaproducenten nu hun kostbaarste ingrediënten in kleine parels die bij het aanbrengen openbreken, zodat de stoffen je huid “vers” bereiken. Een overzicht.

Payot Uni Skin Concentré Perles, Philosophy Ultimate Miracle Worker Pearl Mask

In de nieuwe reeks Uni Skin van Payot vind je het Concentré Perles, een perfectionerend en verhelderend serum. Samen met de actieve gel verrijkt met hyaluronzuur gaat het serum rode vlekjes, een vale teint en onregelmatigheden tegen, met als resultaat een stralende, egale huid.
€ 71,50, verkrijgbaar bij iu en in het schoonheidsinstituut

Het Pearl Mask van Philosophy belooft het gelaat meteen zichtbaar te verfrissen en verjongen. Rimpels verminderen, je huid verstevigt en wordt gladder door drie keer per week ’s avonds een tiental pareltjes in een wegwerpzakje te stoppen en op de huid open te drukken. Vervolgens masseer je het serum in de huid zonder het nadien af te spoelen.
€ 84,39, vanaf half september verkrijgbaar bij Ici Paris XL.

Nivea Cellular Anti-Age Volume Filling Pearls en Erborian Bamboo SplashDe parels in Cellular Anti-Age Volume Filling Pearls van Nivea bevatten een collageenbooster en zijn omgeven door een gel met een hoge concentratie hyalonzuur om het vochtgehalte in de huid hoog te houden en het ingrediënt creatine voor extra stevigheid.
€ 16,45 bij de drogist.

De Bamboo Splash van Erborian is een verfrissende lotion in gelspray. De bamboe-extracten en de sheaboter in de parels voeden de huid, doen haar gladder en egaler ogen en minimaliseert de zichtbaarheid van poriën. Vooral geschikt voor de gemengde of vettere huid.
€ 31,95 bij Ici Paris XL.

Skin Caviar van La Prairie en Transforming Pearl Serum Do Not AgeDr Brandt

Skin Caviar van La Prairie kwam voor het eerst op de markt in 1987 en hoewel er meer naar vorm dan functie werd ontworpen (na de recessie, wanneer er weer ruimte was voor de aanschaf van luxeproducten, liet La Prairie zich inspireren door de exclusiviteit van kaviaar), is het iconische product zeker een vermelding waard.
€ 183,45 bij Ici Paris XL.

Met Madonna als fan en een naam als Do Not Age Transforming Pearl Serum mag je al wel het één en het ander gaan verwachten. Het serum van Dr. Brandt maakt de ouder wordende huid weer vitaal, stevig en zelfs zichtbaar strakker.
€ 135 bij Cosmeticary.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Dr. Brandt, Erborian, La Prairie, Nivea, Payot, Philosophy.