De 5 mooiste (en lekkerste) flessen bubbels om dit eindejaar op tafel te zetten
© Instagram @piper_heidsieck - @moetchandon

De 5 mooiste (en lekkerste) flessen bubbels om dit eindejaar op tafel te zetten

Leestijd: 3 min

Geen feest zonder bubbels, dus waarom niet van de (ahum) nood een deugd maken dit eindejaar en opteren voor flessen waarvan de inhoud niet alleen lekker is, maar de verpakking ook prachtig om te zien. Dit zin alvast onze 5 favoriete flessen bubbels om de feesttafel op te fleuren met kerst en oudjaar.

1. De Lipstick-set van Piper-Heidsieck

Een uitschieter zonder twijfel wanneer het op verleidelijke verpakkingen aankomt, is de Lipstick-uitgave waarmee Piper-Heidsieck ons net als vorig jaar verrast. De champagne zit verpakt in een gigantische lippenstift die tevens dienstdoet als koelemmer. Ijsblokjes kan je er, eens de fles erin zit, niet in kwijt, maar hij houdt je fles wel op temperatuur als je hem gekoeld uit de koelkast haalt.

De gigantische lippenstift zelf komt dit jaar niet in één maar in drie kleuren. Let wel, de kleur die je kiest, bepaalt welke fles erin zit: knalrood voor de Cuvée Brut, ideaal voor het aperitief, roze voor de Rosé Sauvage – geen mooiere fles op je feesttafel dan deze – en nude voor de Cuvée Sublime, een champagne met een delicate smaak, de perfecte bondgenoot van je kaasbordje en dessert. Kiezen is dus eigenlijk overbodig, met één van elk kom je er ook.

Lipstick-set van Piper-Heidsieck, te koop bij de betere cavist en via Cosmeticary in Brussel en Antwerpen, € 45 voor de Brut en de Sublime, € 50 voor de Rosé Sauvage.

/

2. De Tribute to French Art-de-Vivre van Moët & Chandon

Ook Moët & Chandon Impérial, het paradepaardje van het Franse champagnehuis, hijst zich in een nieuw kleedje voor dit eindejaar. De naam zegt het eigenlijk al: de Tribute to French Art-de-Vivre brengt een ode aan de Franse levensstijl met een fles vol prachtig gegraveerde details. Een fles die zonder al te veel moeite je feesttafel zal opfleuren (en je gasten ook, eens hij opengaat).

Mag het nog wat groter en persoonlijker? Check dan zeker ook de Moët & Chandon kerstpop-up bij Verso in Antwerpen, waar je een magnumfles kan laten graveren met een persoonlijke boodschap voor 95 euro.

Moët & Chandon Tribute to French Art-de-Vivre, verkrijgbaar vanaf 40 euro in geselecteerde winkels en vanaf 35 euro in een feestelijke box bij grote distributeurs.

/

3. De Martini Collezione Speciale Prosecco

Martini hult zijn Collezione Speciale Prosecco in een gouden jasje dit eindejaar. En daarmee bedoelen we niet dat de buitenkant van de fles goud kleurt, maar wel  de drank zelf, hoewel het moet gezegd dat het motief in het glas een extra dimensie geeft aan deze mooie fles.

Voeg daarbij twee mooie vintage etiketten en een bandje bovenaan dat bijna op kantwerk lijkt en je snapt direct waarom je je best naar de winkel haast om nog een paar exemplaren van deze limited edition prosecco op de kop te tikken.

Martini Collezione Speciale Prosecco, verkrijgbaar tot eind december (zolang de voorraad strekt) bij Delhaize, € 13,99.

/

4. Blanc de Blanc bubbels van Ruinart

Met zijn ronde vorm en lange hals doet hij een beetje denken aan een cognacfles, maar vergis je niet, achter het minimalistische etiket van Ruinart gaat een wereld aan vakkennis schuil. Ruinart is immers het oudste nog bestaande huis in Frankrijk dat zich exclusief toelegt op de productie van champagne.

Sinds 1729 zijn ze er in Reims al mee bezig en dat proef je. De smaak van deze bubbels wordt bepaald door een lang rijpingsproces in grote steengroeves onder de stad, ruimtes die nog dateren uit de Gallo-Romeinse periode. Een fles boordevol geschiedenis, met andere woorden, die bovendien ook nog overheerlijk smaakt.

Ruinart Blanc de Blanc champagne, verkrijgbaar bij de betere wijnhandelaar of via www.thechampagnecompany.com, € 60.

/
5. Cava die alvast doet dromen van zomer

Het hoeft niet altijd exclusief te zijn om mooi te ogen op je tafel. Wie liever voor een wat betaalbaardere optie gaat, kan opteren voor de cava van het uit Barcelona afkomstige ¡Hola!. Qua look (en smaak) kan je kiezen uit de feestelijke, in het goud uitgedoste flessen Brut en Brut Nature, de zwart-wit omhulde Extra Brut of het lekker girly roze van Brut Nature Pink en Brut Pink. Fun, friends, family en bubbels; meer moet dat soms niet zijn.

¡Hola! cava, verkrijgbaar bij Delhaize , € 9,99.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Cava, Champagne, Eindejaarsfeesten, Prosecco.