7 handige opbergideeën voor je beautyproducten
© Shutterstock

7 handige opbergideeën voor je beautyproducten

Door Laura de Coninck
Leestijd: 1 min

Snel grijpbare beauty-essentials en een goed opgeruimde badkamer gaan vaak niet samen. Je penselen, borstels, mascara's en potloden in één pot, nog tot daaraan toe, maar wat met je primer, foundation, blush, oogschaduw, lippenstift, nagellak en highlighter (om maar een paar dingen te noemen)?

Overzichtelijk en ordelijk zijn al die spullen na één drukke ochtend al snel niet meer. Maar Marie Claire biedt raad, want met deze 9 opruimideeën kan jij als een heuse beauty MacGyver aan de slag in eigen huis.

1. Benut de gordijnring

Hang wat extra gordijnringen aan de douchestang en hang er je douchegel, shampoo, enz. aan vast. Zo blijven ze droog en voorkom je kalkaanslag. En je hebt ze altijd binnen handbereik!

2. Creatief met rijst en penselen

Door enkele bakjes met rijst, bonen of kleine kiezels te vullen, zijn ze heel handig om je penselen of mascara’s in te bewaren en te schikken. Zo moet je ’s morgens minder lang zoeken naar je favoriete borstel.

3. Nagellak in het gareel

Heb je immens veel potjes nagellak? Schik ze dan in een schilderijenplank, zoals bv. deze van Ikea. Ze zien er niet alleen mooi uit, je potjes nagellak worden ook plots een uniek deco-item. Aan jou om te kiezen of je ‘op kleur’ gaat of kriskras door elkaar…

4. Alles in de bokaal

Voel je elke dag weer kind door te grabbelen in je eigen nagellakbokaal. Mooie glazen potten vind je o.a. bij Ikea, Hema en Dille & Kamille.

5. Van ijsklont naar oogschaduwhouder

Ook het vriesvak zorgt voor inspiratie. Waarom niet je losse oogschaduw opbergen in een ijsblokhouder? Origineel, handig en je kan naar believen mix & matchen.

6. Stijltang aan de haak

In elke drogisterij vind je wel handige kleefhaken. Plak ze aan de binnenkant van je kast en hang er je stijltangen aan op.

7. Klassebak

Voor de echte opruimfanaten onder ons, zijn er ook nog de opbergers in doorzichtig plastic. Haal je deze in huis, dan kan alles mooi in een vakje en zie jij in een oogopslag waar je vindt wat je nodig hebt.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Make-up, Opbergideeën.