Op Copenhagen Fashion Week kiezen de aanwezigen voor knalkleuren en power dressing
© Imaxtree

Op Copenhagen Fashion Week kiezen de aanwezigen voor knalkleuren en power dressing

Leestijd: 1 min

Opvallende kleuren, crochet, tie-dye, leder en denim voeren de boventoon op straat tijdens Copenhagen Fashion Week. Al is het moeilijk om de looks samen te vatten, want we spotten ook veel minimalistische Scandi-outfits. Genoeg geschreven, geniet nu maar gewoon van al het pracht en praal dat de Deense modeweek te bieden heeft.

/

Copenhagen Fashion Week is voor gevestigde merken – zoals Ganni, Stine Goya, Baum und Pferdgarten – de ultieme kans om zich nog meer te verankeren als boegbeelden van de typerende Scandi style. Voor andere, jongere merken is het een geschikte gelegenheid om een groter publiek te bereiken, denk aan bijvoorbeeld Ranra, een duurzaam menswear merk dat vooral experimenteert met textiel technologieën om zo tot een duurzamer eindproduct te komen.

Effortless op Copenhagen Fashion Week

De uitnodigingen voor deze modeshows zijn zoals overal exclusief en beperkt maar lokken heel wat modebewuste journalisten en influencers. Zij dossen zich naar goede gewoonte volledig uit om zich uitgebreid te laten fotograferen. Eén frappante constante in de looks van de aanwezigen? Ze kleden zich elegant, maar toch comfortabel en laten het “effortless” (het modewoord mbt Scandinavische mode bij uitstek) lijken. Met een mix van volumes en kleuren slagen ze erin om ons steeds te verrassen. Een moderecept dat van de Scandi stijl een van de meest gewaardeerde van het moment maakt.

Laat je inspireren

 

Foto’s: © Imaxtree.

Meer Scandi style? Lees ook: 5 Deense juwelenmerken voor wie van minimal houdt.
Ontdek hier hoe de Scandinavische landen scoren in de Top 10 gelukkigste landen ter wereld. 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Copenhagen fashion week, Streetstyle.