5 Deense juwelenmerken voor wie van minimal houdt
© Instagram Ole Lynggaard & Scherning

5 Deense juwelenmerken voor wie van minimal houdt

Door Marine Lemaire & Elise Van de Meulebroucke
Leestijd: 2 min

Denemarken is - zoals het een Scandinavisch land betaamt - vooruitstrevend op mode - en designvlak. Daaronder vallen ook juwelen. Deense juwelenmerken zijn uiteraard niet allemààl minimal en sober, er zitten ook uitschuivertjes tussen.

We zetten graag enkele gevestigde brands van het zogenaamd gelukkigste land ter wereld in de kijker.

/

Skagen

https://www.instagram.com/p/Bikm2_3A6IL/?taken-by=skagendenmark

Het merk Skagen werd opgericht in 1989 en ontleent zijn naam aan een pittoresk kuststadje in Denemarken. Minimalistische, subtiele en toch warme creaties verbergen hun doordachte ontwerp. De “less is more” – benadering geeft de juwelen een gevoel van tijdloosheid.

We love: Skagen-sieraden passen bij elke look en wil je liefst dag en nacht aanhouden. Vooral de polshorloges.

/

Ole Lynggaard

Deense juwelenmerken

Ole Lynggaard

Dit luxueuze juwelenmerk – tevens ook het grootste goudsmitatelier van Noord Europa – is een familiebedrijf dat bekend staat om haar fijne juwelen met een bohemian toets. Ole en Charlotte Lynggaard ontwerpen unieke, tijdloze en hoogwaardige sieraden, geïnspireerd op de natuur.

We love: De Lotus oorbellencollectie die je volledig zelf naar je hand zetten. Combineer eigenhandig de hangers en edelstenen voor 100% gepersonaliseerde stukken.

LEES OOK: Crush of the day: de arm candy van Ole Lynggaard

/

Scherning København

https://www.instagram.com/p/BhBd4wvnmuW/?taken-by=scherning.dk

In 2004 lanceerde Mette Scherning haar allereerste juwelencollectie en inmiddels heeft ze een eigen studio en winkel in hartje Kopenhagen. Vandaag behoort ze tot de meest invloedrijke juweelontwerpers van haar vakgebied en worden haar collecties verkocht door toonaangevende designwinkels in Denemarken, Europa en Azië.

Dankzij haar studie aan de Kolding School of Design vergaarde Mette de kennis om materialen als goud, zilver en porselein te beheersen. Twee keer per jaar brengt ze een nieuwe collectie uit waarbij elk sieraad handgemaakt en dus uniek is. Het resultaat is een lijn met verfijnde oorbellen, kettingen en armbanden versierd met glinsterende porseleinen druppels.

We love: deze perfect afgewerkte oorbelletjes.

/

Pernille Corydon

Pernille Corydon

Op haar 31 waagde de Deense Pernille Corydon de sprong om van haar passie haar beroep te maken, en met succes. Met meer van 600 verkooppunten verdeeld over 20 landen, kan je wel stellen dat haar juwelen geliefd zijn bij het grote publiek. Haar inspiratie haalt ze uit mode, architectuur, natuur en de mensen om haar heen. Ze zweert bij Scandinavian simplicity en dat vertaalt zich in eenvoudige ontwerpen gemaakt van nobele materialen.

We love: de onbeperkte combinaties van gouden en zilveren ringen en armbanden, evenals hun zachte prijzen.

/

Pilgrim

Pilgrim

In 1983 bundelden Annemette Markvad en Thomas Adamsen hun krachten en vertaalden ze hun creatieve talent naar een juwelencollectie. Initieel verkochten ze hun juwelen vooral op festivals. Inmiddels hebben ze verkooppunten wereldwijd. Hun voorliefde voor muziek en mensen wordt met veel passie gereflecteerd in hun sieraden.

“Thomas en ik zijn absoluut geen zakenmensen. Pilgrim ontstond dan ook vanuit het hart. Vanaf het prille begin hadden we twee missies: ten eerste om juwelen te ontwerpen die je mooi doen voelen. Ten tweede om een werkomgeving te creëren waarbij werknemers met veel plezier naartoe komen en waar iedereen met respect en verantwoordelijkheid leeft.”, aldus medeoprichtster Annemette Markvad.

We love: Af en toe zijn er kortingen tot min 70% in hun e-shop. Go crazy en vernieuw je juwelendoos.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Denemarken, Juwelen, Mode.