Een oogje op een nieuwe oogcrème?
© Shutterstock

Een oogje op een nieuwe oogcrème?

Door Marieclaire
Leestijd: 2 min

"Als de ogen de vensters zijn van onze ziel, dan is de doffe, rimpelige en opgezwollen huid errond het venster van onze leeftijd". Een uitspraak van Estée Lauder.

En inderdaad, aan mijn ogen merk ik dat ik er niet jonger op word. Ik krijg steeds meer wallen en ze gaan niet meer weg wanneer ik ben uitgeslapen. Zelfs op vakantie zijn ze erbij. Wanneer ik gewoon kijk, is er niets aan de hand, maar wanneer ik lach, verschijnt er een een netwerk van lijnen op mijn gezicht. Dus ik heb twee opties: niet meer lachen of ijverig smeren. Ik kies voor het laatste en zet mijn hoop op een wondercrème.

Trigger

Voor het Marie Claire magazine schreef ik net een artikel over de allernieuwste crèmes en hun kunnen. En als je de persberichten mag geloven, is dat heel wat! Er is dus hoop. Persoonlijk werd ik nieuwsgierig naar de nieuwste oogcrème van Estée Lauder, Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix. Ze zou de spanningen rond je oog dempen, net zoals de zool van een loopschoen…

Dokter Nadine Pernodet (verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling van de biologie van de huid bij Estée Lauder) zocht het allemaal voor ons uit en deed grondig onderzoek naar de reden van vroegtijdige veroudering rond de ogen. En met resultaat, want ze vond een verband tussen de reactie van onze cellen op mechanische stimulatie. Zo hebben de automatische reinigende borstels bijvoorbeeld een gunstig effect op je fibroblasten waardoor je meer collageen aanmaakt.

Maar… té veel en te intense activiteit doet net het tegenovergestelde. En je ogen zijn daar een voorbeeld van: ze knipperen immers tienduizend keer per dag, omgerekend in stappen is dat 8 kilometer. Bijna een marathon voor een huidzone die van nature al ultrafragiel en gevoelig is omdat ze minder talg aanmaakt en daardoor droger is.

De aanpak

De crème spurt ter hulp met een ‘ChronoluxCB-technologie’ die de reparatie van de huid stimuleert. Een dubbele dosis hydraterend hyaluronzuur maakt glad, distel kalmeert irritatie en blaast je collageen nieuw leven in. En dan is er nog het vasco-elastisch netwerk dat de huid soepel houdt (de loopschoen–technologie).

De test

De oogcrème is er een om ’s nachts te gebruiken. Ik las hem dus in tijdens mijn avondritueel. Ik maak gebruik van de good vibrations van mijn reinigingsborstel – ik ben blij dat dokter Nadine Pernodet hier de goede effecten van bevestigt – en zorg ervoor dat mijn huid superschoon is. Eerst gebruik ik een vloeibaar serum op mijn hele gezicht, daarna een nachtcrème.

Met het staafje breng ik de oogcrème aan en ik voer ook een kleine massage uit. Aan de hand van zachte drukbewegingen rol ik met mijn wijsvinger over de zone onder het oog. Dit doe ik van de buiten naar de binnenkant, alsof ik een reeks stempels zet, vlak naast elkaar. Zo stimuleer ik de vochtafvoer naar mijn lymfe toe (in de ijdele hoop dat alle beetjes helpen).

De gelcrème dringt in ieder geval goed in mijn huid en smeert heel vlot uit. Mijn huid voelt meteen iets soepeler aan. Ik herhaal dit ritueel een week en bestudeer het resultaat regelmatig in de spiegel (dus wie me in de camera van mijn telefoon zag kijken: neen, ik maakte geen selfies, ik onderzocht mijn oogrimpels). En als ik lach heb ik de indruk dat mijn huid toch wat minder rimpelt. Die ophoping van teveel vel onder mijn ogen is minder afgetekend. Alvast een heel goede motivatie om voort te smeren dus. En dat blijf ik de volgende weken zeker ijverig doen. Op naar een glad vel!

oogcrème

Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix van Estée Lauder, € 70,35.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Estée Lauder.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Estée Lauder, Oogcrème, Rimpels.