Nieuwe e-hotspot: Blos
©

Nieuwe e-hotspot: Blos

Leestijd: 1 min

Make-up artieste Kim Maes lanceerde onlangs haar eigen webshop, Blos, met een selectie 'uncommon beauty'. Merken waar ze zelf voor de volle 100% achter staat. 

Susanne Kaufman, Verso Skincare en Grown Alchemist zijn namen die bij de liefhebbers ongetwijfeld een belletje doen rinkelen maar daarnaast vind je ook ethisch verantwoorde en duurzame make-up van Ilia, prachtige zeepjes in de vorm van edelstenen (!) van Savons Gemme en nagellak van het aan terrein winnende cultmerk Kure Bazaar. Hier zijn alvast enkele producten die onze interesse hebben gewekt…

Voluminous Shampoo van Rahua, € 34 bij Blos

Rahua is een op duurzame wijze gewonnen olie uit de vruchten van een palmsoort inheems aan het Amazoneregenwoud en belooft je haar te transformeren tot een weelderige dos. Belangrijk is dat het gelijknamige merk goede relaties onderhoudt met de vrouwen van Amazonevolken als de Waorani, Achuar, Quichua, Quechua en Shuar. Gwyneth Paltrow is alvast fan, en wat Ms. Goop aanraakt, durft wel eens in goud te veranderen…
Voluminous Shampoo van Rahua, € 34

Tinted Lip Coniditioner van Ilia in Shell Shock, € 28

ILIA combineert gecertifieerd organische, bio-actieve botanische ingrediënten met on-trend kleuren en formules. Een goede uitkomst voor wie naar duurzame producten zoekt en niet graag compromissen sluit. Hun Tinted Lip Conditioner verzorgt de lippen en geeft ze een subtiel kleurtje. Liever een feller resultaat? De lipstick laat zich makkelijk opbouwen en zelfs mengen met andere lipsticks in hun lijn.
Tinted Lip Conditioner in Shell Shock van ILIA, € 28

Ecologisch verantwoorde nagellak van Kure Bazaar in kleur Cappucino, € 17,50 bij Blos

Als je maar één kleur nagellak koopt dit seizoen, laat het dan een grijze/beige of “greige” variant zijn. Cappuccino van het Parijse Kure Bazaar is een mooie keuze en een bijna-natuurlijk alternatief voor de nagellak die je doorgaans bij de drogist vindt. Onder andere houtpulp, katoen, aardappels en maïs staan op de ingrediëntenlijst.
Nagellak van Kure Bazaar in Cappuccino, € 17,50

Witch Hazel Bath van Suzanne Kaufman, € 25 bij Blos

Jarenlange ervaring in de instituten zitten vervat in de no-nonsense verpakkingen van Susanne Kaufmann. De producten zijn in de eerste plaats functioneel, het design is minimalistisch. Dit badpreparaat bevat extracten van de medicinale toverhazelaar, een ingrediënt dat de olieproductie van de huid helpt in balans te houden. 30 ml zorgt voor een kalmerend bad met een verzorgende en verzachtende werking.
Witch Hazel Bath van Susanne Kaufmann, € 50

Turquoise zeepje van Savons Gemme, € 18 bij Blos

Last but not least: de prachtige organische zeepjes van Savons Gemme. Om dit prachtige resultaat te bekomen zijn maar liefst 180 stappen nodig. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen (turkoois, onyx, rozenkwarts…) en geen twee exemplaren zijn hetzelfde. Een pronkstuk voor in de badkamer, gemaakt van plantaardige glycerine en organische olie.
Soap Stone Turquoise van Savons Gemme, € 18

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Blos, ILIA, Kim Maes, Kure Bazaar, Rahua, Savons gemme, Susanne Kauffman.