Getest: De NEWA anti-ageingbehandeling
© NEWA

Getest: De NEWA anti-ageingbehandeling

Door Belen Ucros, bewerking Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Hij ziet eruit als een elektrische epilator, maar dat is de NEWA zeker niet. Dankzij 3DEEP radiofrequentie technologie belooft hij immers een anti-ageingbehandeling die de gezichtshuid verstevigt en rimpels doet verdwijnen. Droomtoestel of mooie marketingpraatjes? We  hebben het voor je uitgezocht.

De beloftes

NEWA belooft alvast een heleboel. Een lift van de huid, minder rimpels, minder ouderdomsvlekken en een verstevigde huid, en dat alles na slechts één maand met vijf behandelingen per week.

Het concept

Door veroudering en dagelijkse blootstelling aan schadelijke invloeden zoals UV, tabak, vervuiling en stress gaan de huidcellen steeds trager werken. Het resultaat is een fenomeen waar iedereen ooit mee te maken krijgt: huidveroudering, aka rimpels en vergrote poriën.

NEWA

NEWA

Het doel van de 3DEEP technologie, die werkt op de drie bovenste lagen van de huid, is het rebooten van dit proces. Het toestel, ontworpen door dermatologen, wil de productie van collageen en elastine stimuleren. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid van de huid en een gelijkmatige tint, elastine vezels zorgen voor een soepele en elastische huid.

De test

Nadat het toestel volledig werd opgeladen, brengen we twee lijnen activerende NEWA gel aan op de elektrodes en het te behandelen gebied. De behandeling deelt het gezicht op in zes zones: twee op elke wang (boven en onder de jukbeenderen) en twee onder de kin.

Voor de rest is het gebruik heel vanzelfsprekend. Al dat je moet doen, is kleine, cirkelvormige bewegingen maken op de te behandelen zone, van boven tot onder. De behandeling duurt vier minuten per zone en het apparaat trilt wanneer het tijd is om naar een andere zone te gaan. De NEWA verspreidt tijdens de behandeling ook een aangename warmte.

Om de ervaring nog persoonlijker te maken en betere resultaten te behalen, is er ook een NEWA app beschikbaar. Deze is verkrijgbaar via de app store en google play.

Het resultaat

Een eerste effect is al duidelijk zichtbaar nadat ik de helft van mijn gezicht heb behandeld. Na de behandeling van mijn hele gezicht lijkt het bijna alsof ik een facelift heb laten uitvoeren. De activerende gel heeft alle kleine rimpels opgevuld. Mijn gevoelige huid ziet wel wat rood, maar na enkele minuten verdwijnt dat. En ja, doorzettingsvermogen loont. Na een maand – de tijd die nodig is om collageen te vormen – merk ik een duidelijke verbetering rond mijn ogen en mondhoeken. Mijn gezicht is opnieuw strakker als ik mezelf in profiel bekijk.

De NEWA box, compleet met het toestel, een oplader en activerende gel, is exclusief te koop bij VandenBorre en via www.iciparisxl.be, € 349.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Anti-ageing, Getest, Getest door de redactie, Huidverzorging, NEWA, Rimpels.