Neutrogena brengt anti-acné ledmasker op de markt
© Neutrogena/Youtube

Neutrogena brengt anti-acné ledmasker op de markt

Door Camille Vernin & Lore Jans
Leestijd: 1 min

Het cosmeticamerk Neutrogena heeft onlangs een nieuwe masker gelanceerd om acné te bestrijden door middel van lichttherapie. Deze techniek wordt al een tijdje gebruikt door dermatologen, maar heeft een stevig prijskaartje en wordt niet terugbetaald. Neutrogena besloot daarom een betaalbaar alternatief op de markt te brengen.

Het Neutrogena ledmasker gebruikt licht als bestrijdingsmiddel tegen acné. De combinatie van rode en blauwe ledlampen blijkt hét perfecte preventiemiddel. De rode lampen zorgen ervoor dat de bloedvaten uitzetten en het bloed vlotter kan doorstromen. Dat is bevorderlijk voor de vernieuwing van huidcellen en het herstellen van littekens. Het zorgt er met andere woorden voor dat je huid er mooi en egaal uitziet. Het blauwe licht, op zijn beurt, vecht tegen de kiemen die acné veroorzaken.

NASA – ja, de ruimtevaartorganisatie – onderzocht eerder al de voordelen van licht en stelde vast dat de huid natuurlijk licht nodig heeft om te herstellen, vergelijkbaar met fotosynthese bij planten. Het idee om ledlampen te gebruiken om de celvernieuwing te stimuleren, komt daar dan ook vandaan.

Qua design doet het ledmasker wat denken aan Hannibal Lecter, maar de combinatie van het blauwe en rode licht zorgt wel voor een ultragirly, lichtroze kleur. Om het masker te gebruiken, mag je geen make-up dragen. Je gezicht eerst grondig reinigen, is dus de boodschap.

Zet vervolgens het masker op, duw op de startknop van de kleine afstandsbediening en laat het masker tien minuten zijn werk doen. Het masker werkt zonder uv of chemicaliën en bevat een bril om je ogen te beschermen.

We love it – @olivia_holt and @pfpicardi play peekaboo with our NEW Light Therapy Acne Mask! #regram

Een bericht gedeeld door Neutrogena (@neutrogena) op

Bij dagelijks gebruik, krijg je het beste resultaat, maar hou wel altijd in het achterhoofd dat dit geen wondermiddel is. Heb je last van lichte acné, dan zorgt dit masker voor een egale huid en werkt het kleine vlekjes weg. Wie echter kampt met een echte probleemhuid, raadpleegt toch best eerst een dermatoloog.

Het ledmasker is reeds beschikbaar op de Amerikaanse website van Neutrogena voor net geen 35 dollar en zal binnenkort ook op de Belgische website aan een gelijkaardige prijs beschikbaar zijn.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Acné, LED masker, Neutrogena, Skincare.