Net-a-Porter viert internationale vrouwendag met 6 exclusieve T-shirts
©

Net-a-Porter viert internationale vrouwendag met 6 exclusieve T-shirts

Door Léonie Van de Vliet
Leestijd: 1 min

Vrouwen, zet je schrap: vrijdag 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag. Ter ere van deze heuglijke dag lanceert Net-a-Porter zes exclusieve t-shirts, ontworpen door zes vrouwelijke designers. Victoria Beckham, Isabel Marant, Ellery, Rosie Assoulin, Alexa Chung en Perfect Moment ontworpen allemaal één t-shirt in het licht van kracht en empowerment.

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag aanstaande vrijdag ontwierpen deze 6 vrouwelijke top designers exclusieve t-shirts om vrouwen aan te moedigen en te steunen. Doorheen het hele project staan vrouwen centraal.

Lees ook: 8 maart 2019: de eerste vrouwenstaking in België

/

6 designers, 6 exclusieve t-shirts

Vrouwen en empowerment vormen in de collectie de centrale focus, en dit interpreteerde iedere designer op haar eigen creatieve manier. Zo benadrukt Alexa Chung vrouwelijke moed en kracht, speelt Victoria Beckham in op solidariteit en medeleven, en juicht Isabel Marant vrouwen aan met een aanmoedigende quote.

 

Lees ook: 8 maart: deze hedendaagse feministen moet je onthouden

/

Van vrouwen, voor vrouwen

De t-shirts steunen met hun inspirerende quotes niet alleen Internationale Vrouwendag, ook steunen ze vrouwen in landen die verwoest zijn door oorlog. De opbrengst van de NET-A-PORTER collectie gaat namelijk naar Women for Women International. Deze non-profit organisatie helpt vrouwen in crisislanden om hun toekomst terug in eigen handen te nemen. In essentie leert men vrouwen een jaar lang belangrijke skills bij, zoals hoe zelf geld te verdienen of hoe hun stem te laten horen in de gemeenschap. Ook lessen over gezondheid en vrouwenrechten mogen niet ontbreken.

Van vrouwen, voor vrouwen: dit motto typeert deze exclusieve collectie. Niet toevallig zijn de t-shirts dan ontworpen ter ere van Internationale Vrouwendag. Op 8 maart staan vrouwen vanuit de hele wereld namelijk samen sterk!

De t-shirts zijn nu verkrijgbaar op Net-a-Porter.com

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Net-A-Porter, Nieuwe collectie, Vrouwendag, Women's day.