Na de zon de aftersun
©

Na de zon de aftersun

Leestijd: 1 min

We hopen van harte dat je na een dagje in de zon niet zo kreeftenrood bent uitgeslagen als de doorsnee Brit op Ibiza, maar ook als je niet verbrand bent, loont het om aftersun te smeren. Omdat je huid na de zon wel wat extra TLC kan gebruiken. 

Een dagje in de zon is fijn (toch als je jezelf goed beschermt!), maar de zon kan je huid (en haar) uitdrogen. Vandaar het nut van een aftersunproduct, hoewel je normale bodylotion smeren ook al helpt. Aftersunformules zitten vol verzachtende, kalmerende en hydraterende ingrediënten die je huid helpen zich na haar zonnebad te herstellen.

De nieuwe generatie is bovendien handig en innovatief. Een aftersun voor onder de douche, een sheetmask vol verkoelende ingrediënten of een koele spray? Smeren was nog nooit zo makkelijk en fijn!

aftersun

Dit is onze selectie, van links naar rechts.

Sunific Après-Soleil van Lierac, € 39, in de apotheek.

Dit frisse serum met hyaluronzuur en blauwe algen maakt je huid zijdezacht, herstelt haar en zit vol anti-ageingingrediënten om rimpels, vlekjes en een gedehydrateerde huid te helpen herstellen. En psst, je kan het na de zomer ook perfect gebruiken als hydraterend serum.

Aftersun & Insect Protection van Picasol, € 19,95, in de apotheek.

In deze verzachtende aftersunlotion zitten ook insectwerende ingrediënten die je 8 uur lang tegen muggen, teken en vliegen beloven te beschermen en vier uur lang tegen wespen.

Idéal Soleil After-Sun Olie van Vichy, € 17,95, in de apotheek.

Deze olie met karitéboter en vitamine E kan je ook in de douche gebruiken. Ze voedt de huid, kalmeert en verlengt de duur van je bruine kleurtje.

Aloe Freeze Spray Gel van Australian Gold, € 15,95, op de webshop.

Deze gel verfrist je huid onmiddellijk en zit vol aloë vera, groene thee, vitamine E en andere antioxidanten die fijne lijntjes helpen bestrijden. In de koelkast bewaren voor een nog koeler effect.

Brume Fraîcheur après-soleil van Corine de Farme, € 7,79.

Monoï van Tahiti kalmeert en voedt de huid, de frisse textuur dringt snel in én je kan de verstuiver in alle standen houden zodat je makkelijk alle plekjes op je lichaam van een laagje voorziet.

SOS Hydragel Masker van Yves Rocher, € 16,90. 

Dit sheetmask bestaat voor meer dan 97% uit natuurlijke ingrediënten en verkoelt en kalmeert de huid in vijftien minuten.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Aftersun, Beauty, Skincare.