Haartip: De nieuwe micellaire shampoo van Nivea
© Getty Images

Haartip: De nieuwe micellaire shampoo van Nivea

Leestijd: 1 min

Nivea brengt een micellaire shampoo op de markt die, net zoals de reinigende waters, gebruikmaakt van micellaire moleculen. Zij hebben de eigenschap om zich aan vuil te hechten en op een zeer zachte manier grondig te reinigen.

Micellen hebben een kop die water aantrekt en een staart die zich aan vet en vuil hecht, net zoals een magneet. Op die manier nemen ze enkel de onzuiverheden weg en laten ze de huid (of in dit geval je haardos) verder ongeroerd, zodat deze niet uitdroogt of uit balans raakt.

Micellair water is al jaren populair bij modellen en visagisten, en heeft sinds een tweetal jaar ook de weg naar het grote publiek gevonden. Dankzij Niveau kunnen je lokken binnenkort meegenieten van dit knappe staatje beautytechnologie.

Micellar Shampoo van Nivea, verkrijgbaar vanaf september, € 4,99, www.nivea.be.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Micellair, Nivea, Shampoo.