Jacquemus eert de vrije liefde in nieuwe campagne ‘L’AMOUR’
© Tom Kneller/Jacquemus

Jacquemus eert de vrije liefde in nieuwe campagne ‘L’AMOUR’

Leestijd: 1 min

In de nieuwste modecampagne van ontwerper Jacquemus staat liefde in al zijn vormen centraal. Diverse koppels van over heel de wereld kussen en knuffelen innig met elkaar, terwijl ze de 'L’AMOUR'-collectie van de Franse designer dragen. 

Dat Simon Porte Jacquemus een romanticus in hart en nieren is, wist je misschien al. Voor de herfst/winter ’17 campagne liet hij bijvoorbeeld een koppel naakt kussen op een strandstoel, zonder kleren aan. Zelf post hij ook regelmatig kussende foto’s op Instagram van zijn vriend en hem.

Lees ook: Foto van Jacquemus opent debat over homofobie #MeTooGay

Een van die foto’s lokte recent nog een stortvloed aan homofobe reacties uit. Om een halt toe te roepen aan deze gortigheid, besloot de designer te reageren. In een verhaal op zijn Instagram-account schreef hij dat “Liefde altijd wint.” Als reactie op de mensen die hem ontvolgden, vroeg hij aan zijn meer dan 3 miljoen resterende volgers: “Zijn we er nog?” Waarna hij schreef dat hij “Zal doorgaan met het delen van liefde en vreugde, nu nog veel meer dan hiervoor”.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JACQUEMUS (@jacquemus)

Stomende koppels dragen Jacquemus

Dat zijn nieuwste campagne de vrije liefde eert, is dan ook geen grote verrassing. De foto’s, genomen door fotograaf Tom Kneller en gestyled door Zoey Radford Scott, tonen een gevarieerd aantal koppels in intieme poses. Ze kussen, knuffelen, staren elkaar innig in de ogen of raken elkaar op een stomende manier aan. Ze dragen allemaal (als ze al kleren dragen) de kenmerkende oversized, slouchy ontwerpen van Jacquemus.

Gezien de huidige omstandigheden, vatten de campagnebeelden ook perfect samen waar wij allemaal zo’n intense nood aan hebben; zijnde menselijk contact. In deze anderhalvemetermaatschappij was de roep van huidhonger nog nooit zo groot. Dat brengt Jacquemus prachtig in beeld. Bekijk de ‘L’AMOUR’-campagne hieronder:

Vond je dit interessant? Lees dan ook: De mooiste Belgische zomercampagnes voor het lente/zomer 2021-seizoen. 21 x zonnebrillen voor het eerste lenteweer.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Jacquemus, Liefde, Ss21.