Bekijk hier de eerste prêt-à-portercollectie van Kim Jones voor Fendi
© Fendi

Bekijk hier de eerste prêt-à-portercollectie van Kim Jones voor Fendi

Leestijd: 1 min

Vanavond presenteerde Kim Jones zijn eerste pret-à-portercollectie voor modehuis Fendi. De FW21-show werd vanwege de huidige omstandigheden digitaal uitgezonden, en wij keken mee. Ontdek hieronder de volledige collectie.

Na zijn haute-couturedebuut voor Fendi enkele weken geleden, toonde Kim Jones vanavond zijn eerste pret-à-portercollectie voor het modehuis. Prêt-à-porter betekent letterlijk ‘klaar om te dragen’ en onderscheidt zich van couture doordat het in een serie gemaakt wordt en doorgaans een stuk draagbaarder is.

Fendi FW21

Jones presenteerde inderdaad een draagbare collectie in bijna uitsluitend poederachtige en aardse tinten. We zagen veel jurken passeren in zowel strakke als losse silhouetten. Opvallend waren de gebreide rokken, jurken en tops die we eerder ook al op de catwalk bij Bottega Veneta spotten. Kan wel eens een grote trend worden komende herfst en winter. Ook leren broeken en hemden blijven als het van Jones afhangt populair.

Lees ook: Jacquemus eert de vrije liefde in nieuwe campagne ‘L’AMOUR’.

Op enkele uitvergrote schouders en grote fluffy handtassen na, blonk deze collectie vooral uit in soberheid. Geen tierlantijntjes, geen echte creatieve uitspattingen. Wel gesofisticeerde, en degelijke ontwerpen. “Ik liet me inspireren door de geweldige, sterke vrouwen die ik ken en met wie ik samenwerk, en luisterde naar hun behoeftes”, aldus Jones in de shownota. “De collectie heeft iets praktisch, maar dan op een chique, tijdloze manier.”

Lees ook: De mooiste Belgische modecampagnes voor het lente/zomer 21-seizoen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Aw21, Fendi, Milan fashion week.