Masterclass: een gezonde blos
©

Masterclass: een gezonde blos

Leestijd: 1 min

Een perfecte teint, mooie wenkbrauwen, een wakkere blik en de klassieke rode lip: sommige make-upklassiekers kan je maar beter goed onder de knie hebben. En dus vroegen wij raad aan professionals. 

Naar aanleiding van de lancering van Jane Iredale’s herfst-wintercollectie ‘Fashion Forward’ brachten we een bezoekje aan Global Educator Hannah Hatcher (links op de foto boven) om haar te vragen hoe je blush perfect aanbrengt.

warme perzikkleuren bij Leonard, Iris Van Herpen en Laura Biagiotti
koelere rozetinten bij Alexis Mabille, Christophe Lemaire en Nina Ricci

Genoeg vrouwen die de poeders de side-eye geven. Zelfs als ze voor een volledige make-up look gaan inclusief foundation en oogschaduw, wordt blush overgeslagen wegens foute herinneringen aan fel geschminkte oma’s of tantes. Nochtans kan dat extra product er net voor zorgen dat je make-up er natuurlijker uitziet, mits goed aangebracht. Zeker als je dekkende foundation gebruikt breng je met wat kleur op de wangen weer leven en dimensie in je gezicht.

van perzik tot roze bij Balmain, Etro en John Galliano
maueve en roze bij Anthony Vaccarello, Dior en Cividini

Location, location, location

“Ik vertel mijn klanten altijd om de area code van New York te onthouden,” zegt Hannah. “212: om de juiste plaats voor je blush te vinden leg je twee vingers onder je oog. Vervolgens één naast je neus en dan twee onder je jukbeen. Daartussen is waar je best met kleur aan de slag gaat. Te dicht bij het oog kan je ziekjes doen lijken, te ver naar beneden trekt je gezicht optisch omlaag.”

Je gereedschap

Voor een perfecte applicatie raadt Hannah een waaierkwast aan. “Door de gespreide, zachte haren vermijd je dat je te veel pigment in één keer aanbrengt. Probeer de kleur langzaam op te bouwen en te vervagen. Het is veel makkelijker om een tweede of derde keer wat poeder aan te brengen, dan een teveel aan kleur te neutraliseren. Voor een natuurlijke look is less zeker more. Natuurlijk kan je ook een gewone poederkwast gebruiken, maar daarbij is een zachte hand cruciaal.”

Proberen met…

Masterclass: een gezonde blos met Hannah Hatcher van jane iredaleVan boven naar onder:
Blushkwast van Bobbi Brown, € 49 bij Cosmeticary
Waaierkwast van Ici Paris XL, € 6,95
Waaierkwast van jane iredale, € 14,80 bij Parfuma of Fin du Jour

Masterclass: een gezonde blos met Hannah Hatcher van jane iredale1. PurePressed blush van jane iredale in Barely Rose, € 40,50 bij Parfuma of Fin du Jour
2. Blush van Bourjois in 39 Rose Mandarine, € 10,90 bij de drogisterij
3. Blush van MAC in Peaches, € 22,50
4. Cheek To Chic Swish & Pop Blusher van Charlotte Tilbury in Love is the Drug, € 39 bij De Bijenkorf

Copyright openingsbeeld: Links jane iredale, rechts imaxtree.com

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Blos, Blush, Hannah Hatcher, Jane Iredale, Make-uptips, Wangen.