Johnnie’s Winterwalk
Deze highball, een soort cocktail op basis van sterke drank en non-alcoholische mixer, maak je gemakkelijk thuis en is ideaal voor als het kouder wordt. Het recept komt van whiskymerk Johnnie Walker dat dit jaar zijn 200ste verjaardag viert.
Ingrediënten
- 50 ml Johnnie Walker Black Label
- 15 ml siroop van tonkabonen
- 10 ml citroensap
- 150 ml limonade van bittere sinaasappel
- Afwerking: schijfjes sinaasappel en steranijs.
Bereiding
-
Vul een highballglas met ijsblokjes.
-
Voeg Johnnie Walker Black Label, de siroop van tonkabonen en het citroensap toe. Meng zorgvuldig. Vul aan met de limonade van bittere sinaasappel.
-
Werk het glas af met een schijfje sinaasappel en steranijs.
/
Fiero Punch
Punch doet je wellicht denken aan Amerikaanse highschoolfeesten, maar anno coronatijden wordt het ook hier populairder. Het grote voordeel is dat je makkelijk een grote batch kunt voorbereiden, waardoor je tijd uitspaart en nog voor de avondklok – tipsy – thuis bent.
Ingrediënten
- 75 cl Martini Fiero
- 50 cl veenbessensap
- 25 cl ginger beer
- 5 cl crème de cassis
- Sinaasappelschijfjes
- Citroenschijfjes
- Appelschijfjes
Bereiding
- Meng Martini Fiero, het veenbessensap, ginger beer en crème de cassis in een afzonderlijke kan.
- Vul een bowl met ijs, voeg de stukjes fruit toe en giet er vervolgens de drankenmix over.
- Roer even om en serveer.
Red Cello
Albatross is een op en top Belgische likeur op basis van braambessen en citroen. Het artisanaal gemaakte aperitief kun je zowel puur als gemixt drinken, zoals in de onderstaande cocktail.
Ingrediënten
- 4-5-tal ijsblokken per glas
- 5cl Albatross
- 4cl limoncello
- 10cl tonic
- Citroenschijfjes
Bereiding
- Meng de Albatross, limoncello en tonic in een glas met enkele ijsblokjes.
- Voeg de schijfjes citroen toe en roer even om.
The Drunken Sailor
Rum is on the rise. De veelzijdige sterkedrank wint fors aan populariteit, en om dat te vieren steekt ’s werelds oudste rumproducent Mount Gay zijn hele collectie in een nieuw jasje, sleutelde het aan het recept van twee blends en vroeg het drie bekende Belgische bartenders om een vernieuwende rumcreatie te ontwikkelen. Wij serveren jullie het recept van Tom Rentier van Volga Bar D’Atmosphère in Luik.
Ingrediënten
- 10 ml versgeperst limoensap
- 30 cl huisgemaakte siroop van mango en zeekraal
- 40 ml Mount Gay Rum Black Barrel
Bereiding
- Doe alle ingrediënten simpelweg bij elkaar in een glas gevuld met ijs.
- Roer even om en serveer!
- Pro tip van Tom: “je gasten echt verrassen met jouw cocktail skills? Snij een (scherpe) driehoek uit een citroen, plaats deze tegen de rand van je glas – et voilà: het perfecte zeil voor jouw Smooth Sailing cocktail.”
T&T
Tanqueray London Dry Gin is al bijna twee eeuwen lang een klassieker onder de kenners — meteen ook de reden waarom zij spreken van een T&T en niet van een G&T. Dit is hun recept voor dé perfecte gin-tonic.
Ingrediënten
- 35ml Tanqueray Gin
- Fever Tree tonic
- Een schijfje plus een partje verse limoen
Bereiding
-
Vul een Copa glas voor twee-derden met ijs.
-
Leg een schijfje limoen bovenop de ijsblokken.
-
Giet 30ml Tanqueray Gin door het schijfje limoen.
-
Doe hetzelfde met de tonic.
-
Ga met het partje limoen langs de rand van het glas, pers het sap en laat het partje in je glas plonzen.
-
Laat de cocktail ronddraaien in het glas en dien op.
Lees meer Marie Claire op: 7 nieuwe adresjes in Antwerpen die je steun nu goed kunnen gebruiken. Met deze zoete vegan taarten hou jij de ‘Try Vegan’-maand makkelijk vol.