Margaret Qualley danst voor Kenzo
©

Margaret Qualley danst voor Kenzo

Leestijd: 1 min

Het meest opvallende reclamefilmpje voor parfum deze herfst? Dat is ongetwijfeld de campagne van Kenzo voor zijn nieuwe geur World. Met danseres en actrice Margaret Qualley, ook wel bekend als dochter van Andie MacDowell. 

World is het eerste parfum waaraan de artistiek directeurs van Kenzo, Carol Lim en Humberto Leon, hebben meegewerkt. Het Franse modehuis koos de jonge danseres en actrice Margaret Qualley als gezicht van zijn nieuwe, bruisende geur. Waarom? Omdat het parfum gecreëerd werd met een jonge, zelfverzekerde, onafhankelijke vrouw met een eigen mening en een eigen stijl in gedachten. (De neus achter de geur is Francis Kurkdjian.)

Zij mocht zich voor de reclamecampagne, geregisseerd door Spike Jonze, uitleven met een waanzinnige dans met choreografie van Ryan Heffington wiens werk je kent uit Chandelier van Sia.

Meer weten over Margaret? Ze werd geboren in Montana, groeide op in Asheville, heeft een zus Rainey, volgde stage aan het American Ballet Theatre in New York en studeerde theater aan de Royal Academy of Dramatic Art in Londen. Naast haar danswerk acteert ze ook. Haar bekendste rol is die van Jill uit The Leftovers, maar ze speelde ook mee in Palo Alto en The Nice Guys. Je kan je binnenkort aan meer Margaret verwachten: ze acteert ook in Novitiate, Sidney Hall en Death Note.

copyright foto: still uit het YouTube-filmpje van Kenzo

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Andie MacDowell, Celeb, Kenzo, Margaret Qualley, Parfum, Spike Jonze, World.