Glenn Martens presenteert eerste collectie voor Diesel
© Diesel

Glenn Martens presenteert eerste collectie voor Diesel

Leestijd: 1 min

Vandaag presenteerde Bruggeling Glenn Martens zijn eerste modecollectie voor Diesel. Nog niet met een fysieke show, maar met een video waarin genderloze denim centraal staat. 

Het gaat hard voor de 37-jarige alumnus van de Antwerpse modeacademie. In oktober werd hij aangesteld als nieuwe creatief directeur van Diesel en dat combineert hij met collecties ontwerpen voor het label Y/Project. Het is daar dat hij naam en faam maakte. Zijn architecturale en uniseks designs voor het label worden door sterren als Rihanna en Kendall Jenner gedragen en binnen de modewereld wordt hij op handen gedragen.

Met Martens’ aanstelling hoopt Diesel-baas Renzo Rosso op een comeback van zijn Italiaanse denimmerk. Diesel heeft immers wel wat watertjes doorzwommen. Veel CEO-wissels, winkels die de deuren sloten, de luxe Black Gold-lijn die werd afgevoerd… De eerste collectie van onze landgenoot heeft het alleszins in zich om voor een boost in de verkoopcijfers te zorgen.

/

Glenn Martens voor Diesel

Zoals verwacht presenteerde Martens een lijn genderloze denim. Van broeken en shorts tot blazers en hemden: met Diesel Library zoekt hij de grenzen van het mogelijke met jeans op. Trompe-l’oeil prints en bleachvlekken wisselen elkaar af en net als in zijn werk voor Y/Project staat ook hier constructie centraal. Items in roze en lichtblauwe zijde maken het geheel wat minder hard, al experimenteert hij ook veelvuldig met leer.

Een groot deel van de collectie is duurzaam vervaardigd, al vertelde Martens in alle transparantie dat sommige items coatings meekregen die dat niet zijn. Wel is het de bedoeling dat van Diesel Library de helft permanent in de winkels blijft liggen. Zodat niet per seizoen een volledige nieuwe collectie geproduceerd moet worden. “Veel mensen dragen hun jeansjas of broek jaren, de levenscyclus kan dus erg lang zijn wat erg duurzaam is”, zei hij aan Vogue Runway.

Bekijk onze favoriete looks hieronder:

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Patchwork denim is overal: dit zijn de mooiste items, 25 x de mooiste badpakken en bikini’s voor deze zomer en Ontdek de leukste Pride-collecties.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Denim, Diesel, Glenn Martens.