8 make-uptrends voor de herfst
©

8 make-uptrends voor de herfst

Leestijd: 1 min

De trends zijn dood, lang leve de trends! Of hoe rode lippen, eyeliner, smoky eyes en een nude teint altijd zullen blijven bestaan, zij het op een andere manier. “De nieuwigheid zit hem niet in een rode mond of een zwart oog, die bestaan al een eeuwigheid, maar in de uitwerking ervan, of in de attitude,” aldus Gordon Espinet, Directeur van de Make-Up bij M.A.C. Welkom in een wereld van “geïndividualiseerde beauty”!

1. Back to black

Zwarte lippen enkel iets voor tienermeisjes met een identiteitscrisis en goths? Daar denkt de modewereld deze herfst anders over. Donkere, perfect ingetekende lippen staan vrouwelijk en oh zo chic.

2. Glitter time

Disco is back! Glitter is de nieuwe highlighter op jukbeenderen, geeft je eyeliner dat tikkeltje extra of zorgt voor een perfecte partyblik. Je innerlijke Dancing Queen weet alvast met welke make-up ze op 31 december het nieuwe jaar in danst.

3. Neonude

Vergeet overmatig contouren. Dit seizoen draait om een gezond ogende, transparante teint, al dan niet met een vleugje kleur op je wangen en een paar highlights op jukbeenderen en neusbrug en wat lipbalsem op je lippen. Mascara is optioneel, skincare ontzettend belangrijk: een mooie huid is nu eenmaal een goed verzorgde huid.

4. Rode lippenmania

De kleur maakt niet uit (als het maar een tint rood is), de textuur ook niet (gloss maakt een comeback, maar mat en verlours kunnen ook). Wat dit seizoen telt is de perfecte vorm die je je rode lippen geeft. Haal dat lippotlood dus maar boven!

5. Onder het oog

Van een grungy streepje khol tot een zwoele smoky: deze herfst zet je je onderste wimperrand aan.

6. Aan de lijn

Er zit geen sleet op eyeliner: de cateye krijgt verschillende interpretaties en lijntjes worden net boven de oogplooi getrokken of durven al eens van hun klassieke plaats verschuiven.

7. Kleur is cool

Het wordt een kleurrijke winter. De aquatinten van de zomer ruimen plaats voor felle kleuren (roze, blauw, geel, oranje, paars), al dan niet gecombineerd met zwart.

8. Flou artistique

Subtiel en oh zo sexy, dat vervaagde, wazige effect op ogen en lippen bij onder meer Veronique Leroy, Salvatore Ferragamo en Diane von Furstenberg. Alsof de modellen zo uit een sepiafoto komen gestapt. Investeren in bruine en paarse oogschaduwtinten, roodbruine lipstick en een goede, fluffy blendborstel.

Copyright backstage beelden: M.A.C en Imaxtree.com

 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: AW16, Backstage, Beautytrends, Catwalk, Eyeliner, Glitter, Lipstick, Make-up, Make-uptrends, Nude, Rode lippen, Zwarte lippen.