Weer of geen weer, met deze waterproof make-up zie je er altijd picture perfect uit
© Shutterstock

Weer of geen weer, met deze waterproof make-up zie je er altijd picture perfect uit

Leestijd: 2 min

Er mooi uitzien is één ding, het ook blijven bij tropische temperaturen (of regenweer, aangezien we in België wonen) en na een verfrissende duik in het zwembad, is een ander paar mouwen. Wie niet uit het water (van het zwembad of de regenbui) wil komen als een verzopen kieken, kiest best voor waterproof make-up.

Je mag er dan nog zo mooi uitzien en met de grootste zorg je make-upkleuren samenstellen, één spat water en je werk is om zeep. Poeders en foundations op waterbasis spoelen gewoon weg, maar met mascara moet je opletten als je niet als een panda wil eindigen.

Kom je in de buurt van water, of voorspel je een huilbui, opteer dan voor waterproof make-up. Deze blijft lang zitten en kan tegen water én transpiratie. De ideale bondgenoot tijdens de zomermaanden!

Foundation

Plan je een zwempartij, opteer dan voor waterproof foundation of een langhoudende foundation die bestand is tegen vocht. Deze foundations op oliebasis hebben wel de neiging om te gaan glimmen door de hitte, aangezien transpiratie er moeilijker doorheen kan, maar wat extra glans tijdens de zomermaanden mag wel, niet? Vergeet in ieder geval niet om ook zonnecrème te smeren, of wees slim en opteer voor een foundation met zonnefilter.

waterproof

http://www.shiseido.com

UV Protective Compact Foundation SPF 30 van Shiseido, € 31,99. 

waterproof

http://www.esteelauder.be

Double Wear SPF 10 van Estée Lauder, € 39,50.

/

Blush

Zwemproof blozen doe je met een crème blush. De crèmetextuur kan het water de baas en je brengt het product makkelijk met je vingertoppen aan. Heel natuurlijk, want het versmelt mooi met je huid.

Cream Colour Base van M.A.C, € 23,50.

/

Oogschaduw

Je poederoogschaduw spoelt weg in het water maar met een oogschaduwcrème mag je gerust de Olympische Spelen zwemmen. Dat je oogmake-up geen vin zal vin verroeren, is veel gezegd, maar je blijft zeker presentabel. Qua formule kan je kiezen tussen glanzende crèmes en mattere texturen in stickvorm.

 

Eye Studio Color Tattoo van Maybelline, € 10,49.

Shimmering Cream Eye Color van Shiseido, €31.

/

Eyeliner

Morsen is af te raden bij het aanbrengen van eyeliner, want eenmaal droog is dit lijntje moeilijk te retoucheren. Hou een wattenstaafje paraat met wat ontschminker op oliebasis om snel in te grijpen. Is het je toch te moeilijk? Vervang dan je eyeliner door een waterproof oogpotlood.

waterproof

www.debijenkorf.be

Zero Smudge Liquid Eyeliner van Estée Lauder, € 24,95.

Pro Longwear Eyeliner van M.A.C, €21.

/

Mascara

Mascara is hèt waterproof product bij uitstek. Zorg dat je je hele wimpers kleurt, zo kan er bovenaan ook zeker geen water onder het product komen. Hou je niet van waterproof mascara, dan kan je ook altijd een waterproof laagje over je favoriete mascara aanbrengen met de Fix’Mascara van Clarins.

De waterresistente mascara’s van Clinique en Shiseido zijn alvast aanraders. Niet alleen spoel je ze gemakkelijk af met warm water, ze hebben ook het grote voordeel dat ze niet uitlopen, aangezien ze oplossen in velletjes, waardoor je nooit wasbeerogen krijgt.

Lash Power Flutter To Full van Clinique, € 26,50.

waterproof

www.debijenkorf.be

Double Fix Mascara Waterproof Seal van Clarins, €19.

/

Lippenstift

In principe kan je met elke lipstick het water in, aangezien de meeste waterbestendig zijn door de wassen die ze bevatten, maar een glanzende crèmelipstick zal beter de nattigheid trotseren dan de matte variant. Glanzende crèmetexturen bevatten immers meer was, terwijl matte lipsticks meer poeder bevatten.

Dior Addict Lip Tattoo van Dior, € 34,59.

/

Wenkbrauwen

Ook je wenkbrauwen kan je voorzien van een laagje waterproof make-up.

Pro Longwear Waterproof Brow Set van M.A.C, € 17,50.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Clinique Shiseido, Estée Lauder, M.A.C, Make-up, Waterproof, Waterresistent.