Nieuw bij Planet Parfum: Make Up For Ever, het cultmerk van visagisten
© Pers

Nieuw bij Planet Parfum: Make Up For Ever, het cultmerk van visagisten

Door Belen Ucros & Vicky Dorny
Leestijd: 1 min

Planet Parfum mag weer een mooi merk aan haar assortiment toevoegen. Het bekende Make Up For Ever van Parisienne Dany Sanz is vanaf nu online verkrijgbaar en vanaf september verschijnen de counters in vijf winkels van Planet Parfum. Tijd om het merk onder de loep te nemen!

Make Up For Ever werd opgericht in 1984. Dany Sanz, alumni van de Ecole des Beaux-arts, stond bekend om haar werk als grimeuse in de theaterwereld en gaf ook les aan aspirant make-upartiesten. Erg veel producten om mee te werken waren er destijds nog niet, dus ging Sanz samen met haar studenten op zoek naar eigen formules en kleuren.

Familie, vrienden; iedereen was betrokken bij de ontwikkeling van Make Up For Ever. De eerste winkel opende boven de kelder waar de make-up bedacht en gemaakt werd, in de Rue de la Boétie in het 8ste arrondissement, en werd al gauw een trekpleister voor make-upartiesten van over de hele wereld.

Van backstage naar onze badkamer

Make Up For Ever is dus een merk door én voor make-upartiesten. Van natuurlijke foundations tot witte grime voor de perfecte clownsschmink en zelfs een vernis voor de tanden om niet-rokers een ietwat gele glimlach te geven; het assortiment telt maar liefst 3.600 producten, waarvan er 600 nu beschikbaar zijn via Planet Parfum.

Ter gelegenheid van de lancering, spraken we met Julien Rol, make-upartiest en internationaal ambassadeur van Make Up For Ever. Onze vraag? Zijn producten geformuleerd door en voor make-upartiesten ook makkelijk in gebruik voor de gewone vrouw. Rols antwoord laat er geen twijfel over bestaan.

“Of ze ook bruikbaar zijn voor de gewone vrouw? Absoluut! Iedere vrouw heeft nood aan performante producten”, aldus Rol. “De applicatie is niet moeilijker, integendeel. Wanneer we met een nieuwe foundation komen, brengen we hem uit in 35 tot 40 tinten om ieders huidkleur te kunnen complementeren. Onze sterkte ligt net in het aanleren van de juiste handelingen en het aanraden van de juiste producten. En daarvoor kan de consument nu onder andere bij Planet Parfum terecht.”

MUFE in 5 iconische producten

Benieuwd? Dit zijn volgens Julien Rol de vijf producten van het merk die je getest moet hebben.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Julien Rol, Make Up For Ever, Planet Parfum.