Maak je beautyroutine eco-proof in 3 simpele stappen
© Unsplash & Shutterstock

Maak je beautyroutine eco-proof in 3 simpele stappen

Leestijd: 1 min

Nu het steeds meer doordringt dat onze planeet beschermd moet worden, is het hoog tijd om actie te ondernemen. Het zijn vooral de kleine, dagelijkse gebaren die een grote verandering in gang kunnen zetten. In slechts drie simpele stappen kan je jouw beautyroutine al heel wat eco-vriendelijker maken!

Iedereen kan zijn steentje bijdragen voor het milieu. Enkele kleine aanpassingen kunnen namelijk al een groot verschil maken. Ontdek hier hoe je jouw beautyroutine duurzamer en minder schadelijk voor de planeet kan maken.

/

Maak je routine simpeler

We hebben allemaal wel al eens make-up gekocht die we eigenlijk niet nodig hadden. Toch hebben we lang niet zo veel producten nodig als we zouden denken. Een simpele routine met enkele essentiële producten is meteen ook veel eco-vriendelijker. Ga dus op zoek naar enkele goede basics en geef overbodige producten of miskopen door aan familie of vrienden. Kies daarnaast ook voor producten met meerdere functies. Tegenwoordig vind je bijvoorbeeld veel sticks in de winkels die je zowel op je ogen, lippen als wangen kan gebruiken.

Lees ook: Beautytrend: multifunctionele make-up en cosmetica

/

Ga op zoek naar duurzame labels

De markt van duurzame en eco-vriendelijke merken wordt steeds groter. Dat betekent ook dat we al lang niet meer moeten inboeten op het vlak van keuze of leuke merken. Ga voor labels die zo weinig mogelijke verpakking gebruiken of volledig recycleerbaar zijn. Kies bijvoorbeeld ook voor zeep in de vorm van een bar, om zo minder plastic te verspillen. Een ander probleem is dat we vaak ook meer product gebruiken dan daadwerkelijk nodig is. Als we iets spaarzamer zijn met shampoos en douchegels, hoef je ook minder vaak verpakkingen weg te gooien!

Ontdek hier enkele van onze favoriete labels:

/

Kies voor duurzame tools

Aan het einde van de dag moet je ook telkens al je make-up verwijderen. Hierdoor belanden dagelijks  miljoenen wattenschijfjes, wattenstaafjes en reinigingsdoekjes op de afvalberg na slechts één gebruik. Het zijn bovendien erg vervuilende producten om te maken, aangezien er tal van pesticiden gebruikt worden om katoen te beschermen tegen ongedierte. Gelukkig bestaan er vandaag steeds meer alternatieven die wel vriendelijk zijn voor het milieu. Denk maar aan herbruikbare wattenschijfjes of microvezeldoekjes.

Verder kan je ook heel wat plastic uit je dagelijkse beautyroutine bannen. Kies bijvoorbeeld voor een tandenborstel uit bamboe en grijp terug naar een ouderwetse scheermes in plaats van wegwerp exemplaren.

 

 

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Beautyroutine, Duurzaam, Duurzame make-up, Eco-vriendelijk.