Wie is Antwerpenaar Matthieu Blazy, de nieuwe creatief directeur van Bottega Veneta?
© Willy Vanderperre

Wie is Antwerpenaar Matthieu Blazy, de nieuwe creatief directeur van Bottega Veneta?

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 1 min

Na het abrupte vertrek van Daniel Lee bij Bottega Veneta vorige week, heeft luxegroep Kering nu een opvolger aangesteld. Antwerpenaar Matthieu Blazy neemt het stokje over.

/

Les nr. 1: hou steeds de rechterhand van een bekende designer in de gaten, want het zijn vaak de namen die de toekomst van een modehuis verzekeren. Kijk maar naar Phoebe Philo, ooit begonnen als onzichtbare bestie van Stella McCartney bij Chloé en ondertussen één van de grootste namen uit de modegeschiedenis.

Of Alessandro Michele, die voor zijn aanstelling als creatief directeur van Gucci gewoon op de payroll stond als handtassenontwerper. In nog geen tien jaar tijd zorgde hij eigenhandig voor een ware renaissance en creëerde hij een Gucci- imperium. Met een wereldwijde celeb following die niet weg te slaan is bij zijn ontwerpen en logos.

Matthieu Blazy voor Bottega Veneta

Wanneer we naar eigen land kijken, kwam er deze week ook heuglijk nieuws binnen: ontwerper Matthieu Blazy wordt de nieuwe creatief directeur bij Bottega Veneta. De in Parijs geboren Blazy studeerde af aan La Cambre in Brussel en verwierf al snel een naam achter de schermen bij Raf Simons en Phoebe Philo, ten tijde van Céline. Daarna volgde een succesvolle doortocht bij Maison Martin Margiela.

De Fransman kwam in 2020 als design director terecht bij Bottega Veneta. Na het onverwachte vertrek van Daniel Lee werd al snel duidelijk dat er maar 1 topnaam was voor de job. Blazy woont in Antwerpen met partner Pieter Mulier, die vorig jaar nog de nummer één job bij Alaïa binnenhaalde.

Mulier was jarenlang de rechterhand van Raf Simons, en zo is de cirkel rond. Matthieu Blazy’s eerste collectie voor Bottega Veneta zal in februari ’22 gespresenteerd worden.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.