Louis Vuitton FW21/22: draagbare punk in het Louvre
© Giovanni Gianonni

Louis Vuitton FW21/22: draagbare punk in het Louvre

Leestijd: 1 min

Louis Vuitton sloot Paris Fashion Week vandaag af met een spectaculaire show in het Louvre. Wij keken mee achter onze laptop en sommen voor jullie de hoogtepunten op.

Het Franse modehuis Louis Vuitton presenteerde vanmiddag de collectie voor FW21/22 en koos voor het iconische museum het Louvre als locatie. Een match made in heaven want Vuitton werkt vaak samen met kunstenaars. Deze keer sloeg het huis de handen in elkaar met het bekende Italiaanse designlabel Fornasetti, dat de collectie voorzag van prints. Dat wijlen Piero Fornasetti (oprichter van het label, red.) steevast de vrouw vierde in zijn werk, sluit mooi aan bij de huidige aandacht rond de emancipatie van de vrouw. En vooral het gebrek aan gelijkheid tussen mannen en vrouwen, ook al zijn we ondertussen in het jaar 2021 beland.

Grégoire Vieille

/

Louis Vuitton FW21/22

Nicolas Ghesquière, creatief directeur van de vrouwencollectie van Louis Vuitton, tekende voor het herfst- en winterseizoen van 2021/2022 een draagbare punkcollectie. We zagen veel volume en kleur! Grote tulerokken, hoge laarzen en een mix van verschillende materialen. Eclectisch om het met een lelijk woord te zeggen, maar dan op de meest optimistische en stijlvolle manier mogelijk.

/

Accessoires

De collectie bevat ook nieuwe ontwerpen en herinterpretaties van de iconische handtassen van het huis. Dé hits van de show waren naar onze mening de laars met opvallende gekleurde hak en de stevige gouden boots. Ongetwijfeld worden dat bestsellers. Het nummer ‘Harder, Better, Faster, Stronger’ van Daft Punk dat uit de boxen schalde, vat dat perfect samen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Chanel FW21/22: het startschot van de ‘roaring twenties’. Dior FW21/22: een ode aan de (sprookjes)vrouw. Hermès FW21/22: een performance in drie aktes.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Fw21/22, Louis vuitton, Louvre, Paris fashion week.