Louis Vuitton brengt opnieuw een ode aan Knokke met eigen handtas
© LV/EV

Louis Vuitton brengt opnieuw een ode aan Knokke met eigen handtas

Leestijd: 1 min

De mondaine badstad Knokke wordt al voor de achtste keer op rij in de kijker gezet door Louis Vuitton. Het Franse modehuis blijkt zo tevreden van hun klandizie in de kuststad, dat ze er opnieuw een zogenaamde 'Knokke Bag' voor uitbrengen.

/

In 2010 lanceerde Louis Vuitton de eerste editie van de Knokke Bag. Vijf jaar later, in 2015, introduceert het Frans Huis een tweede editie. Sindsdien wordt elk jaar een speciale editie gewijd aan de badstad. Deze keer brengt het merk een gepersonaliseerde versie van de iconische Sac Plat uit die volledig in het teken staat van Knokke, genaamd de ONTHEGO Knokke tote.

ONTHEGO Knokke Louis Vuitton

In 1968 werd de Sac Plat geïntroduceerd als multifunctionele tas die zowel als stads- als strandtas kon gebruikt worden. De naam verwijst naar de vorm van het model, handig om onderaan in de bagage de schuiven. De ONTHEGO Knokke tote kreeg dezelfde vorm mee, en werd bedrukt met het Monogram-canvas, een van de symbolen van het modehuis.

Lees ook: Louis Vuitton FW21/22: draagbare punk in het Louvre

Het werd gecreëerd in 1896 door Georges Vuitton als eerbetoon aan zijn vader. Het canvas werd initieel gebruikt voor de iconische koffers, omwille van z’n duurzaamheid. In 1959 maakt de ontwikkeling van een soepele, waterafstotende bekleding het voor Louis Vuitton mogelijk om voor het eerst soepele bagage te ontwerpen in het gekende Monogram-canvas. Het Monogram Giant, gebruikt voor de ONTHEGO Knokke, is de originele versie van het Monogram-canvas.

Lees verder onder de foto.

Louis Vuitton

/

Recordtempo uitverkocht

Verder kreeg de handtas nog gewoven raffia zijkanten en details in VVN leer mee, en werd het beschilderd met de naam van de badstad. Ook de schelp, een verwijzing naar de vlag van Knokke-Heist, maakt de handtas herkenbaar. De ONTHEGO Knokke tote kan gedragen worden op de schouders of  in de hand.

Lees ook: Louis Vuitton laat opnieuw een unieke diamant in Antwerpen slijpen

Vanaf 2 april 2021 in beperkte oplage en uitsluitend verkrijgbaar in de Louis Vuitton boetiek te Knokke-Heist (Kustlaan 271). Wees er snel bij, want de voorbije jaren waren de Knokke Bags in recordtempo uitverkocht, er zakten zelfs mensen uit Duitsland en Groot-Brittannië voor naar de badstad af.

Louis Vuitton ONTHEGO Knokke, € 2.350.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Knokke-Heist, Louis vuitton.