5 geniale tips om je lippenstift langer mooi te houden
© Shutterstock

5 geniale tips om je lippenstift langer mooi te houden

Door Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Lippenstift is de laatste jaren niet meer weg te denken uit onze make-uptas. Of je nu kiest voor een neutrale kleur of een opvallende liptint, het bezorgt je look altijd net dat tikkeltje extra. En alsof de juiste lippenstift vinden al niet moeilijk genoeg is, blijkt het ook een hele klus om je lippenstift vervolgens de hele dag mooi op zijn plaats te houden. Deze vijf tips helpen je alvast een eindje op weg.

1. Lik eens stiekem aan je glas

tips lippenstift

Shutterstock

Krijg je het schaamrood op de wangen telkens je bij vrienden of familie lippenstiftvlekken achterlaat op hun mooiste wijnglazen? Lik dan voortaan even subtiel aan de rand van je glas. Je zal zien dat nadien je lippenstift niet langer op het glas zit, maar op je lippen zoals het hoort.

/

2. Scrub, scrub, scrub

tips lippenstift

shutterstock

Lippenstift blijft het best zitten op een effen oppervlak. Last van droge velletjes op je lippen, maar geen lipscrub in huis? Ga dan op zoek naar een schone wegwerpmascaraborstel of een tandenborstel. Breng eerst even wat lippenbalsem aan en wrijf dan voorzichtig over je mond.

/

3. De vingertruc

tips lippenstift

Shutterstock

Niemand wil halverwege een date ontdekken dat er een grote vlek lippenstift op haar tanden zit. Om dit te vermijden, steek je na het aanbrengen van je lippenstift een vinger in je mond, sluit je je lippen en haal je hem er vervolgens weer langzaam uit. Alle overbodige lippenstift die anders op je tanden zou belanden, hangt nu aan je vinger. Opgelost!

/

4. Poeder erop los

tips lippenstift

Makeup tutorials

Sommige lippenstiften blijven amper twee uur zitten. Dat is jammer, zeker als de lippenstift prijzig was. Met een transparant poeder zorg je ervoor dat elke lippenstift urenlang blijft zitten. Voor deze truc breng je eerst de kleur aan op je lippen. Vervolgens leg je er een tissue overheen en breng je met een borstel het transparante poeder aan. Gekleurde lippen tot ’s avonds laat gegarandeerd.

/

5. Bijwerken doe je zo

tips lippenstift

Shutterstock

Als je uiteindelijk toch moet bijwerken, begin dan vanuit je mondhoeken en werk zo verder naar de binnenkant toe. Op die manier ziet het resultaat er veel netter uit. Matte lippenstift verwijder je best volledig voor je een nieuwe laag aanbrengt.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beauty, Lifehacks, Lippenstift, Make-up, Tips.