Kylie Jenner vs. Pat McGrath: wie doet de lipkit beter?
©

Kylie Jenner vs. Pat McGrath: wie doet de lipkit beter?

Leestijd: 1 min

De ene is een befaamde visagiste, de andere een zusje van en sinds kort beautyentrepreneur. Allebei hebben ze een lipkit die overal uitverkoopt. Dat vraagt om een diepgaand vergelijkend onderzoek.

Kylie Jenner en haar Lip Kit 

kylie lip kit

Toegegeven, Kylie Jenner heeft een (bijgewerkte?) neus voor zaken. Het zusje van Kim werd (onder andere) wereldberoemd door haar matte, nude, al dan niet chirurgisch bijgewerkte lippen en besloot dit jaar dan maar haar eigen make-upmerk op te richten. Kylie Cosmetics heeft naast lipsticks en lippotloden nu ook een oogschaduwpalet, maar het zijn vooral de Lip Kits met een matte, langhoudende lipstick met hydraterende ingrediënten en een matchend oogpotlood die wereldwijf felbegeerd zijn.

(Weetje: alle producten die in het Kylie Cosmetics Lab worden geproduceerd worden niet getest op dieren en zijn, op de kleur Candy K na, veganistisch. Hoera, Gwyneth, jij kan ze ook gebruiken!)

De Lip Kit van Kylie Cosmetics kost $ 29 en is te koop via de webshop. 

Pat McGrath en haar Lust 004 Kit 

patmcgrathlipkit

Ze is de lieveling van veel fotografen, ontwerpers en modellen, de gevreesde interviewee van menig beautyjournaliste (echt aangenaam in de omgang kan je de Britse niet noemen) en nu komt de visagiste eindelijk met een eerste eigen make-upproduct. (Ze werkt al een tijdje samen met Max Factor.)

Backstage bij Atelier Versace.

Backstage bij Atelier Versace.

McGrath bedacht voor het voorbije haute couturedefilé van Atelier Versace bloedrode glitterlippen. En die kan je nu thuis nabootsen – als je er in slaagt een kit te bestellen – met de Lust 004 Everything Kit van Pat McGrath Labs. Daarin zitten zes rijk gepigmenteerde matte lipsticks, een transparante gloss, gouden pigment en drie verschillende kleuren glitter. (Er is ook een goedkopere kit met twee lipsticks en je kan de zes tinten lipstick ook apart kopen.) De packaging is geïnspireerd op labostaaltjes, maar dan met roze glitter. (Het moet glamoureus blijven.) “Ik wilde de ultieme editorial-kit creëren die je van helemaal niets naar all the way leidt met de meest extreme, drie-dimensoniale juweellip,” vertelde de Britse aan Vogue.

De Lust 004 Everything Kit kost $ 150 en is te koop via de webshop. 

Ons verdict: Pat wint.

Ja, de Lip Kit van Pat is een stuk duurder, maar je krijgt er dan ook zes tinten lipstick, een gloss, pigment én glitter voor in de plaats. Sneu voor jou, Kylie, maar de keuze tussen matte, glanzende en glitterlippen of enkel matte is snel gemaakt.

Copyright foto Kylie Jenner: Shutterstock.

Copyright Lip Kit: Kylie Cosmetics.

Copyright foto’s Pat McGrath: Pat McGrath Labs en @pathmcgrathreal

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Kylie Cosmetics, Kylie Jenner, Lip kit, Lipstick, Lust 004 lip kit, Make-up, Pat McGrath, Pat McGrath Labs.