BEAUTYTREND: De terugkeer van lipgloss
© Shutterstock

BEAUTYTREND: De terugkeer van lipgloss

Door Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Terwijl 2016 het jaar was van de matte, liquid lipstick, is dit jaar de lipgloss helemaal terug. Het plakkerige goedje van de jaren 90 maakt dit seizoen zijn comeback, maar dan wel in een betere (lees: niet plakkerige) formule. 

Toegegeven, we hadden het niet zien aankomen, maar de lipgloss is helemaal terug van weggeweest. Het zou nochtans niet mogen verbazen, want anno 2017 is het al glans wat de klok slaat. Kijk maar naar de opvallende highlighters en metallic kleuren die momenteel zo populair zijn.

Wie nu al huiverend terugdenkt aan de plakkerige lippen (en vingers) van weleer, niet gevreesd. De lipgloss van nu is er eentje die een grondige update heeft ondergaan. Zo bevat hij nu voedende oliën en vitamines die onze lippen verzorgen en mooi zacht maken. De nieuwe lipgloss bevat ook veel minder glitter, maar des te meer glans, én hij plakt ook minder dan vroeger, dus ons hoor je zeker niet klagen!

Het geheim van zijn comeback zit hem echter in de dekking. Lipgloss is immers veel lichter dan lippenstift, wat ideaal is voor de warme zomerdagen die er (hopelijk) aankomen. Nog een leuk pluspunt: gloss oogt doorgaans veel jonger.

Wij delen alvast enkele van onze zomerse favorieten. Dus, als je één ding verandert in je make-uptas de komende weken, laat het dan je lippenstift zijn. Opteer voor een leuke lipgloss en let it shine!

Dior Addict Ultra-Gloss (€30,24)

Guerlain Gloss d’Enfer (€33,70)

Urban Decay Naked Ultra Nourishing Lipgloss (€21)

#nakedlipgloss by @urbandecaycosmetics

Een bericht gedeeld door C a r l o t t a (@therealotta) op

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Comeback, Dior, Guerlain, Lipgloss, Make-up, Urban Decay.