Kleurenanalyse: welke kleur flatteert jou het meest?
© spotlight launch metrics

Kleurenanalyse: welke kleur flatteert jou het meest?

Door France M. en Emma Verbeke
Leestijd: 3 min

De ene dag heb je het gevoel dat je straalt en je de hele wereld aankan. Andere dagen voelen we ons suf en lijkt het alsof geen enkele outfit ons past en zelfs make-up geen verschil maakt. Wat als dat onzekere gevoel veroorzaakt wordt door foute kleuren? Lees snel verder om alles te ontdekken over kleurenanalyse en leer welke kleuren jou het best staan.

/

Waarom kleurenanalyse?

Achter kleurenanalyse schuilt simpelweg het idee dat de ene kleur ons beter staat dan de andere. Om te stralen moeten we ontdekken welke kleur het best bij ons past en ons aan enkele simpele regels houden. Dat wil niet zeggen dat bepaalde kleuren verboden zijn, maar het is belangrijk om te ontdekken welke kleurtint het mooist bij je staat. Hoe ontdek je dat? Op basis van je haar, oogkleur en huidtint! Bepaalde kleuren zijn in harmonie met onze tint en doen ons stralen. Een foute kleur daarentegen kan je een grijze tint bezorgen, en dat willen we absoluut vermijden!

/

Een kleurenanalyse is best eenvoudig. De grote uitdaging is om het juiste kleurenpalet te ontdekken. Voor de ene is het instinctief, voor de ander is het een echte nachtmerrie. Met enkele tips helpen we je om jouw kleuren te ontdekken!

De vier seizoenen

Eerst en vooral moet je ontdekken tot welk seizoen je behoort. Elk seizoen vertegenwoordigt een bepaald kleurenpalet. Eerst moet je temperatuur bepalen in termen van kleuren. Winter en zomer zijn koud, terwijl herfst en lente warme temperaturen zijn. Een belangrijke opmerking voor je aan de test start: sommige mensen zijn neutraal. Dat wil zeggen dat ze tot twee seizoenen kunnen behoren. Je hoeft dus niet te panikeren als je jouw type niet duidelijk kan onderscheiden.

Lees ook: Wij probeerden een breinmassage uit in de eerste Mind Oasis spa in België

Test 1 – goud of zilver?

Vind je dat goud beter bij je huid past? Dan ben jij een warm type. Als zilver jouw huid en ogen meer doet stralen, ben je een koud type. Om de test te doen, ga je best voor een spiegel staan in een kamer met natuurlijk licht. Vergelijk wat er gebeurt als je zilver of goud draagt. Bij de juiste kleur wordt je huid helderder, de lijnen in je gezicht worden minder duidelijk en je ogen gaan stralen.

/

Test 2 – blauw of groen?

De tweede test is iets minder glamoureus, maar je ontdekt wel meteen of je nu echt een koud of warm type bent. Voor deze test moet je gewoon de kleur van de aderen op je pols controleren. Als die een groene kleur hebben, behoor je tot de warme seizoenen. Als ze een blauwe kleur hebben, ben jij eerder een koud type.

Test 3 – de kleur van je ogen

Ook de kleur van de ogen is relevant om te bepalen bij welk seizoen je hoort. Mensen met grijze en zwarte ogen, richting koude seizoenen. Heb je een bruine of groene tint in je ogen, dan behoor je tot de warme seizoenen.

/

Nu je reeds ontdekt hebt of je een koud of een warm type bent, wordt het tijd om de kleurenanalyse nog een stap verder te nemen!

Koud seizoen + lichte haarkleur = zomer

Zomertypes zijn mysterieuze mensen, soms nogal onbereikbaar, met platinablond, goud of askleurig haar. Je ogen zijn meestal blauw of lichtgrijs en je teint is helder met roze accenten. Beroemdheden met gelijkaardige looks? Sarah Jessica Parker, Jennifer Aniston, Jodie Foster en Michelle Pfeiffer. Als je een zomertype bent, kies dan voor zilveren en koude tonen, vooral met een blauwe nuance. Zet alles in op paars-roze tinten zoals framboos, bordeaux of lila!

/

Koud seizoen + donker haar = winter

Wintertypes zijn geweldige persoonlijkheden met donkerbruin of zwart haar. Je ogen zijn bruin, zwart of blauwgrijs en je teint is gebruind, mat of olijfkleurig. Beroemdheden zoals jou? Penelope Cruz, Salma Hayek, Sandra Oh en Halle Berry. Als wintertype focus je je vooral op goud. Op het gebied van kleur spelen we op intense tinten zoals donkerblauw, turkoois, fuchsia, citroengeel, felroze of violet. Vermijd warme tonen zoals oranjerood, abrikoos of kaki.

/

Warm seizoen + licht haar = lente

Een lentetype is een stralende persoon met goudblond of Venetiaans blond haar. Ook mensen met rood of lichtbruin haar kunnen tot het seizoen behoren. Je ogen zijn meestal blauw, groen of hazel en je huid is porselein of perzik qua tint. Beroemdheden die op jou lijken? Nicole Kidman, Ellen DeGeneres, Gwyneth Paltrow en Reese Witherspoon. Volgens de kleurenanalyse focussen lentetypes zich het best op gouden, warme tonen en pasteltinten. Koraal of zalm doet je compleet stralen!

/

Warm seizoen + donker haar = herfst

Flamboyante persoonlijkheden met donker kastanjebruin haar met gouden of rode hoogpunten ten slotte zijn echte herfsttypes . Je ogen zijn meestal amberkleurig, groen, goud of bruin. In sommige gevallen zijn ze blauw-groen. Beroemdheden die op jou lijken? Eva Longoria, Queen Latifah, Jennifer Lopez en Julia Roberts. Volgens de kleurenanalyse kies je best voor goud en andere intense kleuren zoals karamel, brons, oker, kaki of baksteenrood. Vermijd kleuren zoals turkoois, grijs en blauwgrijs.

Lees ook: 5 tips om de zomer in huis te halen

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Kleuren, Kleurenanalyse.