Kleding customizen: deze 5 Belgische creators doen het je voor
© Zalando

Kleding customizen: deze 5 Belgische creators doen het je voor

Leestijd: 1 min

Je oude kleren een update geven zodat je ze terug wil dragen, is naast duurzaam ook gewoon leuk. Voor wie inspiratie kan gebruiken, vroeg Zalando aan 5 Belgische creators om een item uit hun pre-owned aanbod te customizen. We delen hun creaties hieronder met jullie. 

/

Ook al eens met je handen in je haren gezeten over wat je met die stapel kleren achter in je kleerkast moet doen? “Maar misschien ga ik het ooit nog dragen”, is een veelgebruikt excuus om de kleren die je niet meer draagt toch nog wat langer bij te houden. Maar als je een kledingstuk nu niet “waaw” vindt, is de kans klein dat dat in de toekomst wel het geval gaat zijn. Tenzij je van je oude kledingstuk een nieuw, hip item kan maken.

Zalando vroeg aan 5 Belgische creators om een kledingstuk uit hun pre-owned aanbod te pimpen, voor een dosis extra inspiratie. Pre-owned is een optie op de site van Zalando, waar je tweedehandskleding kan kopen en verkopen. Je kleren een tweede leven geven is niet alleen een goedkopere optie, het is ook duurzaam. Je garderobe wordt ten volle benut en er hangt meer in je kast waardoor je minder snel terug naar de winkel moet. Win-win dus.

Bekijk de 5 creaties van de Belgische creators hieronder:

/

@fe.mmke

Femke maakte van een lange rok en blazer een two-piece en een statement jacket.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Femke V. (@fe.mmke)

@queenlordjord

Jordy kroop achter de naaitafel en maakte van een pre-owned roze hemd een flamboyant stuk met pofmouwen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jordy Vaesen (@queenlordjord)

/

@jasmienvanloo

Jasmien verknipte oude Adidas tracksuits, gekocht via Zalando Pre-owned, en maakte er compleet nieuwe item van in haar eigen kenmerkende stijl.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VAN LOO (@jasmienvanloo)

@carlcashknight

Carl ging met spraycans aan de slag en vormde een bodywarmer, sweater en broek om tot eigen creaties. Thank you 80’s inspiratie.

/

@evelinebriand

Styliste Eveline haalde de verfborstel boven en gaf zo haar eigen twist aan een klassieke blazer.  Ze maakte de look af met een paar vintage pumps.

Zalando

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Tweedehands is big business, ook deze merken doen meeWij vroegen aan een expert van ‘Vestiaire Collective’ hoe je een fake designertas herkentEssentiel Antwerp start met verhuur van feestjurken

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Diy, Preowned, Tweedehands, Zalando.