19 looks waardoor je een minirok wilt dragen deze zomer
© Imaxtree/MCB

19 looks waardoor je een minirok wilt dragen deze zomer

Leestijd: 1 min

Met dank aan zowat alle grote modehuizen - van Miu Miu tot Dior en Prada - staat deze zomer in het teken van de minirok. Deze 19 looks zullen ook jou overtuigen om overstag te gaan.

/

Het is DE must-have voor lente-zomer 2022. De minirok, aangemoedigd door ontwerpers uit alle hoeken van de wereld, is weer helemaal terug van nooit helemaal weggeweest.

De lengte mag dan (ultra)kort zijn, de stijl varieert. De ontwerpers zetten de toon: bij Missoni in Milaan spotten we de casual-chique minirok, terwijl bij Miu Miu in Parijs de minirok met ceintuur gemaakt is van beige stof, als een soort werkkledinguniform. Bij Versace dient de rok om in te feesten, dus is hij versierd met glans en glitter. Prada opteerde voor minirokken met een elegante sleep aan de achterkant, Dior presenteerde tenslotte talloze minirokken in knalkleuren.

Lees ook: Na 15 jaar verdwijnt de skinny jeans van het toneel.

Kenners omschrijven de minirok als een ideale manier om het post-Covid tijdperk te vieren. En onderstaande streetstylelooks zullen je vast overtuigen.

Foto’s via Imaxtree.

minirok

minirok

minirok

minirok

minirok

/

minirok

minirok

minirok

minirok

minirok

/

minirok

minirok

minirok

minirok

/

minirok

minirok

minirok

Lees ook: De felbegeerde samenwerking tussen Uniqlo en Marni is nu te koop.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Streetstyle.