Neem een kijkje in de gloednieuwe boetiek van Dries Van Noten in Parijs
© Lorez

Neem een kijkje in de gloednieuwe boetiek van Dries Van Noten in Parijs

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Dries Van Noten heeft zijn zinnen duidelijk op de beautywereld gezet. De Belgische ontwerper opent morgen een nieuwe boetiek, gewijd aan parfum, beauty en accessoires.

/

In de boetiek, de derde in Parijs, mixt Van Noten accessoires en beauty. De opening markeert de eerste verjaardag van de parfum – en beautylijn van Van Noten. De winkel is te vinden aan de Quai Malaquais, in het hart van de Parijse wijk Rive Gauche. Een deur verder zit de boetiek met mannenmode. De boetiek waar de vrouwencollecties verkocht worden, bevindt zich ook in dezelfde straat. De winkel is gevestigd in een historisch monument in Parijs, gebouwd in 1625. Het staat gekend als Hôtel de Transylvanie en heeft een unieke geschiedenis die Van Noten aansprak. Het bood voorheen onderdak aan een kunstcentrum dat bekend stond als Galerie Bréheret, waar werken van onder andere Pablo Picasso en Marc Chagall werden tentoongesteld.

Lees ook: Wat is Barbiecore? Alles wat je moet weten over de virale modetrend + de mooiste roze items

Lorez

Geschiedenis versus design

Elk detail van de Galerie Quai Malaquais werd zorgvuldig gekozen door de ontwerper. De ruimte werd elegant gerestaureerd en weerspiegelt de kenmerkende esthetiek van Dries Van Noten, geïnspireerd op het concept van onmogelijke combinaties. Historische accenten pronken er naast hedendaags design. Meubels uit verschillende periodes roepen de eclectische stijl op waarvoor Dries Van Noten gekend is. Dé eyecatcher is een 17de eeuws wandtapijt van de Nederlandse kunstenaar Hans Vredeman de Vries, gekend om zijn manipulaties van perspectieven. Ook het gebruik van marmer en fluweel moeten een gevoel van luxe en weelderigheid uitstralen.

Lees ook: 8 modetrends die je deze zomer overal zal zien

/

Exclusief

Naast de geuren en lipsticks, worden in de winkel ook exclusieve pouches, kammen, een spiegeltje en een lippenseel verkocht. Het volledig in zwart uitgevoerde Cabinet de Curiosité herbergt archiefstukken, accessoires en juwelen. De ontwerper liet doorschemeren dat hij in 2024 meer parfums en make-up zal lanceren en nog enkele boetieks volgens hetzelfde concept gaat openen.

Galerie Quai Malaquais, Quai Malaquais 9 in 75006 Parijs.

Lees ook: De beauty- en badkamergeheimen van visagiste Sophie Engelen

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Dries Van Noten, Parijs.