Keep calm en loop op Quick-Step
© Marie Claire x Quick-step

Keep calm en loop op Quick-Step

Leestijd: 1 min

Het is moeilijk een redactie in coronatijden te overtuigen om naar een open space te verhuizen. Wat ons over de streep hielp? Een hygiënische en prachtig uitgevoerde Quick-Stepvloer met een licht eikenhouten structuur. Hij lag er voor we erg in hadden dankzij hun ReadyFit-technologie.

Open space

Een grote verandering op de redactie! Van bureautjes met twee verhuizen we naar een landschapskantoor. Wat gaat dat geven? Maar bij de terugkeer na de lockdown wacht ons een aangename verrassing: het versleten kamerbreedtapijt werd in no time vervangen door een parket. Tenminste dat denken we, maar het blijkt de Quick-Step, Signature Brushed Oak laminaatvloer te zijn. “Niet te verwonderen”, zegt Chief designer bij Quick-Step Joyce van Waelegem, “deze laminaatvloer, knoesten inbegrepen, ziet er het meest natuurlijk uit en is ook ons best verkochte product. We hebben er drie jaar over gedaan om de tekening en de textuur zo écht mogelijk op eikenhout te doen lijken. Bovendien is het Signature Laminategamma waterbestendig. Het volledig verzegelde oppervlak is ondoordringbaar voor bacteriën, vuil en vloeistoffen. Het onderhoud wordt daardoor extra makkelijk, een vochtige doek erover en je bent klaar.” De Signature-collectie bevat de meest innovatieve technologie binnen hun laminaatgamma. Zo is deze laminaat ook krasresistent, de hoge hakken mogen dus terug in de mode komen.

ReadyFit

De Quick-Step werd in een ijltempo gelegd. Op voorhand werd de ruimte opgemeten en alle onregelmatigheden (zoals de stekkerdozen in de vloer) genoteerd. In de fabriek werden de planken op maat gesneden, verpakt in genummerde dozen en geleverd met een persoonlijk legplan. Op de redactie werden de planken volgens nummer in elkaar geklikt. Deze ReadyFit- techniek, de prefabricage op maat van de klant, won de Product Innovation Award voor duurzaamheid, efficiëntie en design.

Iedereen vloerlegger!

Maar hoe kies je een vloer? “Je moet rekening houden met de ruimte, de functie ervan, het interieureffect dat je beoogt”, stipt Joyce Van Waelegem aan. “Mag de vloer een blikvanger zijn of moet die net verdwijnen in het geheel? Sowieso is een mooie afwerking een must. Met kabels en buizen mooi verstopt, vermijd je onbewuste ergernissen. Dat heeft een positief effect op je humeur.” Een vloer helpt dus bij het welbevinden op de werkvloer. Dat bevestigt ook een studie uit 2019, Building Research & Information: een houten vloer zou stress reduceren en kalmeren tijdens een lange werkdag. En vooral dan lichte kleuren die de emoties temperen. Waarachtig, alle scepsis is weg. We staan te popelen om de open space te betrekken!