Interieur lectuur: deze boeken tillen jouw interieur naar een hoger niveau
© Instagram @Bloomonnl, @annecatherine_cloclo

Interieur lectuur: deze boeken tillen jouw interieur naar een hoger niveau

Door Lien Van Dyck
Leestijd: 2 min

'Lezen is goed voor je' – het is een vaak herhaalde boodschap die je als kind van verschillende volwassenen meekreeg. He-le-maal waar zo blijkt! Want wat nu als we je vertellen dat je van lezen je droominterieur kan krijgen? Hier zijn alvast 5 boeken die jouw interieur een boost geven.

/

Floral Fhilosophy – Bloomon

Een fleurig boeket bloemen maakt je vrolijk. Zo denkt Bloomon er ook over. Bloomon is een lifestylemerk en onlinebloemenservice die verse seizoensbloemen direct van de kweker aan huis bezorgt. In hun book ‘Floral Fhilosophy’ delen stylisten hun tips & tricks. Op een speelse manier leer je hoe je boeketten kan samenstellen, welke bloemen goed bij elkaar passen en hoe je ze het best integreert in je interieur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door bloomon (@bloomonnl) op

/

Doe het lekker zelf! – Jinske Verpalen

Je kent het spreekwoord: ‘Wat je zelf doet, doe je beter’, wel. Daar is creatief onderneemster en blogster Jinske Verpalen het mee eens. Maak zelf die lampenkap of plantenhangers. Haar boek bevat 30 toegankelijke doe-het-zelf projecten uitgelegd in de duidelijke stappen en is opgedeeld in hoofdstukken waar telkens een bepaald materiaal centraal staat. Bij elk project wordt in symbolen vermeld wat de moeilijkheidsgraad is, hoeveel tijd het kost en wat de totale kostprijs is. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Ben je niet de handigste Harry? No Worries. Zelf de makkelijkste projecten leveren een mooi resultaat op.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door IMAKIN • Jinske Verpalen (@imakinnl) op

/

Restyle je huis – Holly Becker

Een nieuw interieur hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst Holly Becker met haar boek: ‘Restyle je huis’. In haar boek laat ze zien hoe je met de materialen en accessoires die je al hebt, je huis een volledig nieuwe uitstraling kan geven. Ze deelt de beste ideeën van een aantal bekende stylisten zoals hoe je je woonruimte op een persoonlijke en creatieve manier kan inrichten, welke kleurencombinaties goed werken en hoe je een ruimte praktisch kan indelen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stephanie Koster (@coos_je) op

/

Insta interieur – Anne-Catherine Gerets 

Waar vind je tegenwoordig betere inspiratie dan op Instagram? Juist ja, nergens! Daar is de Antwerpse interieurstyliste en content creator Anne-Catherine Gerets zich ook bewust van. Een huis moet een gezellige plek zijn waar je graag toekomt na een lange dag werken. In haar boek geeft ze handige tips & tricks om van je huis een echte thuis te maken. Ze legt uit hoe je kleur en licht kan gebruiken om een gezellige woning te creëren, welke interieuradresjes je zeker moet kennen en hoe je je huis intsta proof maakt als er vrienden langskomen. Gezelligheid en styling staan centraal in deze gids.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anne-Catherine Gerets (@annecatherine_cloclo) op

/

Het creatieve kamerplantenboek – Zia Allaway en Fran Bailey

Niet enkel bloemen, maar ook planten maken van jouw huis een gezellig plekje. Ze zorgen voor zuurstof, controleren de luchtvochtigheid en zuiveren de lucht. Daarnaast geven ze kleur en sfeer aan je interieur. Win-winsituatie dus. Auteurs Zia en Fran inspireren je om de natuur binnen te halen en delen in hun boek handige ontwerptips gevolgd door stap-voorstap-projecten. Wie zegt dat je voor een groen interieur groene vingers nodig hebt?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lauren Memarian (@suskandbanoo) op

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook: 5 handige tips voor een zen interieur, Ruim je huis Marie Kondo-gewijs op in drie simpele stappen, Lenteschoonmaak: 5 tips om sneller en beter schoon schip te maken, 7 retro wekkers om heerlijk bij te ontwaken 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Deco, Gezellig, Instagram, Interieur.