7 retro wekkers om heerlijk bij te ontwaken
© Shutterstock (l.) en Gadgethouse (r.)

7 retro wekkers om heerlijk bij te ontwaken

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Je zal het haast niet geloven, maar vroeger gebruikten mensen een échte wekker om wakker te worden. Geen smartphone met allerlei verslavende apps maar een oldschool wekker met wijzers die de tijd aantonen. Anno 2018 gaan we graag back to basics, hoog tijd dus om de leukste wekkers een kans op ons nachtkastje te geven.

Gezondheidsvoordelen

De meesten van ons maken er zich schuldig aan: we staan op én gaan slapen met onze smartphone. Logisch, want je hebt hem altijd “bij de hand”. Je zet ’s avonds je alarm op en voor je het weet bekijk je nog een filmpje over babydolfijnen “omdat je nog even je mail wou checken”.

’s Ochtends – nadat je je alarm hebt afgeduwd – zal één blik op je smartphone ongetwijfeld de rest van je dag bepalen.

Een wekker kan dit probleem verhelpen. Je kan gerust lezen, werken en leven naast je klok zonder dat die je aandacht opeist. In principe is het moeilijk om verslaafd te geraken aan je wekker, aangezien die niet veel te bieden heeft buiten de tijd. Nog voordelen: de smartphone kan buiten de slaapkamer blijven want je hebt geen wekkerfunctie nodig. Bovendien kan je je tanden ’s ochtends poetsen zonder een gsm in de hand.

Kijk je ook al uit naar dit nieuwe, minder stressvolle leven mét wekker? Kies dan alvast een origineel exemplaar!

 

Lees ook: Rusteloze slaper? Met deze methodes overwin je slaapproblemen zonder medicatie en 7 goede gewoontes om elke dag mee te beginnen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Deco, Lifestyle, Slapen, Wekker.